Переяслав-Станиця Луганська – І телеміст «Дитячі серця хочуть миру»

20 грудня у Комунальному закладі Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» відбувся І телеміст “Дитячі серця хочуть миру» між учнями ліцею-інтернату «Патріот» та учнями Станично-Луганської ЗОШ № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів.
Хвилювання, нетерпіння, бажання побачити один одного просто читалися на обличчях дітей та учасників заходу. Телеміст став своєрідною вітальною листівкою, адже учасники підготували концертні виступи із словами побажань від св. Миколая.
За допомогою Skype-зв’язку, що був організований вчителем інформатики ліцею Анатолієм Ненюком та інженером-програмістом Анною Василенко педагоги, організатори заходу, учні обох закладів, мали змогу побудувати щиру розмову та приділити увагу таким питання: «Ваша різдв’яна мрія?» – адресоване Василю Козію, всі відповіли на питання «Чого очікуєте від Нового року?» і , не повірите по обидві сторони екрану очікують снігу.
Учасники обмінялись вітаннями, ліцеїсти при підтримці педагога-організатора Костюк Лілії підготували театральну постановку з Днем св. Миколая, маленькі станичнолуганчани відповіли взаємністю.
До всіх присутніх звернулися директори обох закладів Василь Козій директор ліцею-інтернату «Патріот» та директор Станично-Луганської ЗОШ № 2 Жеронкіна Людмила. У словах виступаючих діти відчули батьківську турботу і материнську любов, кожен бажав миру і спокою дітям, їх родинам.
До присутніх звернулась волонтер, медик-доброволець ПДМШ ім. Пирогова Тетяна Сушко, яка повернулась цього літа із Станиці Луганської, де проходила чергову ротацію, вона побажала присутнім добра і теплоти від новорічних свят, здійснення див і єдності сердець в усьому.
Вже 13 січня 2020 року ми очікуємо на приїзд до нашого міста станичнолуганських школярів, тож програма їх перебування у нашому закладі і місті вже готується.
Поки готувався телеміст, волонтерський загін ліцею-інтернату «Довіра» (керівник соціальний педагог Павленко Наталія) проводить щорічну акцію «Промінчики добра», яка добігає кінця і вже пакуються подарунки від Миколайчика для діток із Станиці Луганської.
Щирі слова вітань від учнівської молоді ліцею з побажаннями миру і спокою, здійснення найзаповітніших новорічних мрій учням Станично-Луганської школи №2 передали учасники учнівського самоврядування ліцею, до речі у ролі Миколая виступив Кошиленко Валентин, ведучої – Президента ліцейської громади Ткаченко Оксани, учнів 10-А класу.
Проведення телемосту між освітніми закладами було ініційовано заступником директора з виховної роботи Тетяною Тимченко та парамедиком Тетяною Сушко, приємно, що ідею такої співпраці підтримав і сприяє її реалізації директор ліцею.-інтернату «Патріот» Василь Козій.
До збору подарункових пакунків долучилися підприємці району : фермер Біленко Віталій, підприємиць Наталія Заплішня, учень Дівичківської школи Олександр Гусак, ліцеїсти та педагоги.
Тож з приємними враженнями, сльозами радості від зустрічі і вже в очікуванні нової подорожі завершився І телеміст.

Додати коментар