Головну ялинку місту подарували. Яка вона новорічна красуня-2020?

Головна ялинка міста – 12,5 м висотою, складається із 151 деревця. Як і у минулі роки новорічну красуню для Переяслава було придбано за сприяння друга нашого міста Артура Палатного. Встановили ялинку працівники ВУКГ та цеху благоустрою. За оформлення ялинки та споруд новорічною ілюмінацією, світловою атрибутикою на центральній площі міста домовився відділ культури і туризму Переяславської міської ради з Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень на правах оренди (термін – 1 місяць). Цього року було оновлено декоративну огорожу (виготовлення, домовлененості, встановлення – відділ культури і туризму Переяславської міської ради).
Відповідно до підсумків Конкурсу на кращу новорічну прикрасу та атрибут нового року в місті Переяславі, конкурсною комісією було прийнято рішення про визначення найкращих 15 іграшок, які можна переглянути на зеленій красуні, нагородження під час відкриття головної ялинки міста, де переможців очікують солодощі  та квиток на сучасне сімейне шоу «Аліса в країні чудес», а всі інші учасники отримують солодощі (під час відкриття), їхні робити представлені у новому форматі – виставка на  живих красунях (біля райдержадміністрації). 
Офіційне відкриття відбудеться теж у незвичному форматі з світловим шоу та сучасними персонажами з мультфільмів. Запрошуємо усіх гостей та жителів міста сьогодні на 17.00, на центральну площу Переяслава на офіційне відкриття ялинки.
 
За словами начальника відділу культури і туризму Антоніни Курченко підготовка до відкриття ялинки розпочалася ще влітку: сотні пропозицій, перемовин, узгодження цін, декорацій, деталізовані плани, дозволи безпека – це все враховується при організації заходу.
Можливо у багатьох виникне запитання: «Чому оренда інсталяцій та прикрас,  а не придбання?» Відповідь: для розвитку туризму і дозвілля населення в цілому маємо дивувати і постійно зацікавлювати, а з тими ж самими прикрасами і декораціями нікого дуже не здивуєш; підприємствами щодня виробляється нове устаткування, декоративні прикраси, ілюмінація і нам хочеться йти в ногу з часом; і найголовніше – раціонально використані бюджетні кошти, тобто сума оренди і придбання тих же декорацій в рази менша.
Головне тепер, щоб переяславці були бережними до новинок і цінували працю інших, адже це все зроблено для кожного жителя Переяслава.
 
Відділ культури і туризму Переяславської міської ради висловлює щиру подяку за підтримку ідеї керівництву міста, всім відділам і службам міської ради, керівництву райдержадміністрації, районної ради за допомогу в організації та проведенні підготовчих заходів та всім-всім, хто підтримує наші ініціативи. 

Додати коментар