Відбувся стартовий семінар із запровадження системи енергоменеджменту та захисту довкілля dena-ЕКМ

 17 грудня 2019 року в м. Києві зустрілися два пілотних міста Переяслав та Балаклія, які прийняли участь у стартовому семінарі із запровадження системи енергоменеджменту та захисту довкілля dena-ЕКМ. До робочої групи з енергоменеджменту нашого міста входили Наталія Устич – заступник міського голови, Ольга Агейкіна – головний спеціаліст відділу комунального майна управління економіки, Віктор Толочин – головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків управління економіки, Наталія Поліщук – заступник генерального директора КП КОР “Переяслав-Хмельницьктепломережа”.

       На початку стартового семінару представники пілотних міст презентували свої міста. Наталія Устич, заступник міського голови, розповіла про роботу енергозбереження та енергоефективність в місті Переяславі. Експерти Німецького енергетичного агенства (dena) Ірина Ковальчук та Валентин Бондарчук ознайомили представників робочих груп з процесом запровадження системи ЕКМ, а також її основними етапами та інструментами. Пан Міхаель Мюллер,експерт Німецького енергетичного агенства (dena) зосередив на огляді кожного з етапів запровадження, а також поділився досвідом німецьких муніципалітетів.  Завдяки ЕКМ можна досягти стійкого зниження енергетичних і експлуатаційних витрат, зниження споживання енергії на муніципальному рівні (10-15%), підвищення енергоефективності при використанні енергії, збільшення частки використання енергії з відновлюваних джерел та скорочення викидів СО2 на муніципальному рівні.  

       Експерти Німецького енергетичного агенства (dena) у січні 2020 року планують провести другий семінар, щодо провадження системи енергоменеджменту та захисту довкілля dena-ЕКМ в пілотних містах Переяслав та Балаклія.

Додати коментар