У 2020 році Уряд впровадить систему рейтингування голів ОДА

Презентація системи ключових показників ефективності роботи голів обласних державних адміністрацій відбулася під час селекторної наради з керівниками регіонів, яку провів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук 3 грудня.

Під час селекторної наради порушили низку питань, взятих на контроль Урядом. Зокрема, обговорили моделювання мереж публічних сервісів та послуг, запровадження електронного обліку деревини в комунальних лісгоспах, розв’язання проблемних питань із відсутністю централізованого постачання питної води в окремих регіонах України, забезпечення швидкісним Інтернетом шкіл, об’єктів культурної та соціальної сфер.

Одним із найважливіших є питання щодо вчасного затвердження перспективних планів формування територій громад.

«Для нас принципово важливо, щоб ми дивилися на область як на територію, на якій має розвиватися кожна профільна мережа з метою, аби люди, зрештою, отримали необхідний стандарт надання адміністративних послуг», – підкреслив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр також акцентував увагу присутніх і на впровадженні проєкту Президента України, який «умовно називається 100 шкіл, садочків, лікарень, стадіонів».

Голови ОДА отримали відповідні доручення та мають повідомити Уряд про усі об’єкти-довгобуди, які заплановано завершити в 2020 році, а також нові заплановані об’єкти будівництва.

Під час селектору головам облдержадміністрацій презентували систему KPI, за якою у 2020 році будуть оцінювати ефективність їхньої роботи.

Наразі система включає 24 показники ефективності, які охоплюють найважливіші сфери. Зокрема, економіку, фінанси, освіту, медицину, капітальне будівництво та інші. Цю систему збалансовано таким чином, щоб області змагалися між собою за темпами.

Показники ефективності планують затвердити під час найближчого засідання Кабміну. А вже наступного року щоквартально проводити оцінювання роботи керівників областей.

В Київській обласній державній адміністрації система оцінювання ефективності буде проводитись в усіх управліннях та департаментах. Про це за результатами селектору повідомив очільник КОДА Олексій Чернишов.

«Всі KPI будуть розподілені між департаментами та управліннями по своїх напрямках. Їхня кількість у нашому випадку буде більшою, адже в подальшому ми будемо їх деталізувати. За кожним кінцевим показником буде стояти окремий департамент, який об’єктивно оцінюватиметься не лише головою обласної державної адміністрації, але й зовнішньо. Тому прошу поставитися до цього відповідально», – наголосив Олексій Чернишов.

Додати коментар