Переяслав бере участь у проекті Німецького енергетичного агентства (dena) «Україна: Комунальний теплоенергетичний поворот»

Агенство dena є експертним центром Федерального уряду Німеччини з питань енергоефективності, відновлюваних джерел енергії та інтелігентних енергетичних систем. Будучи агентством з прикладної реалізації енергетичного повороту, dena робить значний внесок в досягнення енергетичних та кліматичних цілей шляхом розробки та впровадження відповідних рішень на національному та міжнародному рівнях.

З серпня 2019 року dena, за підтримки Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини (BMWI), розпочала реалізацію проекту «Україна: Комунальний теплоенергетичний поворот». У рамках конкурсного відбору німецькими експертами, у співпраці з українськими колегами, було обрано два міста: м. Переяслав (Київська область) та м. Балаклея (Харьківська область), як пілотні міста для запровадження системи енергоменеджменту і захисту довкілля dena-ЕКМ, яка має на меті досягнення скорочення енергоспоживання на муніципальному рівні.

25 листопада 2019 року міський голова Тарас Костін та його заступник Наталія Устич зустрілися з представниками Німецького енергетичного агентства (dena) Іриною Ковальчук, Валентином Бондарчуком (експерти, енергоефективні будівлі у Східній Європі), місцевими консультантами dena IC Consulenten Ukraine Людмилою Чернюшок (енергоаудитор, IC Consulenten Ukraine), Віталієм Шаповаленком (експерт з інтитуціальних та політичних питань в сфері енергоефективності IC Consulenten Ukraine), Микитою Тимошенком (експерт з енергоефективності, IC Consulenten Ukraine), Богданом Ободовським (комерційний директор ПП «ТОП-ІНФОРМ», бере участь за дорученням Tilia GmbH, німецького партнера-консультанта dena). 

У ході робочої зустрічі проведені попередні консультації з приводу організації стартового семінару, який планується провести у м. Києві 17 грудня 2019 року. 

 

 

Додати коментар