Журналісти це дуже потрібні суспільству люди…

Сьогодні 6 червня професійне свято працівників масової інформації в Україні.
Трохи історії. Свято встановлено 25 травня 1994 року президентом України Леонідом Кравчуком на підтримку ініціативи делегатів Всеукраїнського з’їзду редакторів газет та журналів.
За дату святкування визначено 6 червня — день прийняття в 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.
На сьогоднішній день важко уявити наш світ без засобів масової інформації, без новин на телебаченні, радіо, в паперових виданнях; газетах, журналах, а особливо в мережі інтернет. Без сумніву журналісти мають великий вплив на формування суспільної думки, не даремно їх називають четвертою владою.

Місія журналіста донести інформацію до людей, розповісти про події, ті що відбулись, відбуваються чи мають відбутись. Шкода тільки що зі сторони деяких персон часом виникає багато зловживань, спотворення інформації, замовні статті, викривлення фактів. Багато з вас це помічали.
Так хто такі, журналісти? Українською новинарі — це люди які займаються збором, створенням, редагуванням та оформленням інформації для редакції з якою пов’язанні трудовим договором, або за власною ініціативою. У вік “розвиненого інтернету”, фейсбуків, вконтактів, твітерів, ледь не кожен може спробувати себе у цій галузі. На жаль не рідко ця професія несе небезпеку для життя та здоров’я. Згадати хоча б Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова, Тараса Процюка, Павла Шеремети. Згадки достойний кожен, адже багато поклало своє життя за правду. За те щоб донести її до людей.
Журналісти це дуже потрібні суспільству люди. Без них не було б ні газет, ні журналів, ні телебачення, радіо чи навіть інтернету. Кожного дня вони працюють щоб ми знали більше. Щоб світ став цікавішим, ширшим, відкритішим.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар