До уваги мешканців міста!

У сучасному світі кожна людина разом з житлом отримує комплекс послуг для належного проживання, зокрема послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для задоволення питних, фізіологічних, санітарно-гігієнічних та побутових потреб. 

Чинним законодавством встановлено, що споживачі мають своєчасно (щомісячно) та в повному обсязі здійснювати оплату за спожиті комунальні послуги.

Однак, частина населення вважає, що за спожиті комунальні послуги можна і не платити. Як наслідок, неплатежі для деяких жителів стали традиційними навіть для забезпечених та платоспроможних громадян. Зростання заборгованості населення перед КП ВУКГ за послуги з водопостачання та водовідведення негативно впливає на якість забезпечення послугами з водопостачання та водовідведення добросовісних споживачів та мешканців міста.

Відповідно до ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», виконавець комунальної послуги має право обмежити (припинити) надання відповідної послуги її споживачу у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиту послугу.

КП ВУКГ постійно проводить роботу з боржниками шляхом направлення їм приписів та попереджень про необхідність погашення накопиченої заборгованості. У разі тяжкого матеріального стану боржника – надається можливість реструктуризувати наявну заборгованість, не застосовуючи жорсткі заходи по припиненню водопостачання та водовідведення.

Проте, у зв’язку з відсутністю будь-якого реагування деяких боржників на більш лояльні заходи щодо сплати боргів за послуги, КП ВУКГ повідомляє, що з 04.11.2019 р. будуть проводитися  планові відключення таких боржників від водопостачання та водовідведення, як у приватному секторі, так і у багатоквартирних будинках.

Слід зазначити, що поновлення надання послуг можливе лише після повного погашення боргу та оплати вартості робіт, пов’язаних з їх відновленням, що становить 1349,56 грн. за 1 год. роботи бригади з використанням екскаватора (у разі необхідності його використання).

Також звертаємо увагу споживачів комунальних послуг, що з 1 травня 2019 року набрав чинності ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», норми якого передбачають стягнення пені з боржників за комуналку, у розмірі не вище 0,01 % суми боргу за кожен день прострочення.

Щоб уникнути ситуацій з припинення надання комунальних послуг і нарахування пені, рекомендуємо своєчасно проводити розрахунки за отримані послуги, реагувати на попередження та вживати заходи по вирішенню питань можливої реструктуризації боргу шляхом звернення до відповідних комунальних служб.

 

 

 

Адміністрації

КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ

Додати коментар