Дитячі листи, які змушують битися серце частіше і… неабияк мотивують

Як свідчить історія, належність держави – це, насамперед, шлях боротьби за її утвердження. Виклики ХХІ століття для України – брутальна анексія Криму, війна на Донбасі, є лише підтвердженням цієї думки.

З 2014 року український народ за складністю, трагічністю і героїзмом пройшов шлях десятків років нашої історії.
Останні роки переконливо довели, що саме український народ залишається вершителем долі Української держави. Він виборює свободу, протистоїть агресору на Донбасі, займається волонтерством, вирощує хліб і в будь-який час готовий змінити орало мечем, щоб боронити свою неньку Україну від зовнішнього ворога і внутрішніх запроданців.

Воїни-захисники рідної землі стали тими героями, яких українці відчувають емоційно, поділяють з ними усі успіхи й негаразди. Окрім жменьки боягузів і зрадників, український народ єдиний, – а фронт і тил надійно об’єднують волонтери.

Сьогодні згадаю і наших місцевих волонтерів, які нещодавно повернулися із фронтової зони. Вони переповіли історію, яка вразила душу наших бійців і мою також. А вразив їх лист «до бійців на передовій» написаний ученицею 5 школи м. Переяслава – Аліною Гриценко (фото вгорі). Наші волонтери розповідають, що такі листи змушують бійців пускати сльозу, але водночас мотивують їх продовжувати боротися проти агресора в гарячих точках.

Показово, що батька Аліни – Романа Гриценка, 4 вересня 2014 року було мобілізовано на військову службу в зону проведення антитерористичної операції. Він служив телефоністом відділення управління взводу у 3-й батареї гаубичного артилерійського дивізіону. 9 січня 2015 року Роман загинув від кулі снайпера в селі Щастя на Луганщині. Лист дівчини – це чергове нагадування нам про трагічність, і водночас, героїчність сучасних борців за незалежність України.

Честь і хвала всім бійцям і волонтерам. Там де єдність, там і перемога!

Пам’ятаймо своїх героїв захисників, які загнули й шануймо тих, хто нині боронить нашу державу.

Боротьба за Україну триватиме й надалі, оскільки незалежне покоління українців не має морального права втратити національні надбання омиті кров’ю патріотів, які борються і віддали життя за Україну. Слава Україні!

Джерело

Додати коментар