Відбувся круглий стіл «Проблеми енергозбереження у науковому обґрунтуванні дітей та молоді».

У приміщення міськрайонного центру зайнятості 30.05.2017 р. було проведено круглий стіл на тему: «Проблеми енергозбереження у науковому обґрунтуванні дітей та молоді».

Лисенко О.П. – Привітала вісх присутніх і відкрила круглий стіл.

Гринець В.І. – Повідомила про те, що в місті проводиться Тиждень сталої енергії. Також, розповіла про важливість теми енергозбереження на сьогоднішній день та нагородила всіх учасників круглого столу призами та подяками.

Потім виступили:

  1. Дзюбенко Олена Володимирівна: «Про міжнародний екологічний проект «ЕКО БРУ (Білорусь, Росія, Україна)».
  2. Студентка 3-го курсу природничо-технологічного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Сало Тетяна представила свою наукову роботу на тему «Визначення стану атмосферного повітря методом ліхено-індикації (на прикладі міста Переяслава-Хмельницького)».
  3. Також була заслухана робота учня 10-го класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ № 7 Ченілова Ярослава “Біоенергетична культура” (керівник – вчитель біології Коваленко Надія Вікторівна).
  4. Учень 8 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ № 3 Кучеренко Максим висвітлив свою роботу на тему: “Пропаганда енергозбереження та енергоефективності” (керівник – вчитель фізики Бован Андрій Васильович).

Гринець В.І. – Подякувала всім учасникам круглого столу за участь в даному заході та побажала студентам та учням в майбутньому здійснити наукові відкриття світового рівня.

Також, після заходу у присутніх виникли деякі питання. З них:

– незаконні забудови на березі р. Альта;

– встановлення сонячних батарей по місту;

– сортування сміття;

– питання розведення фермерами рослин біоенергетичних культур;

– встановлення на вулицях міста енергозберігаючих ламп та сонячних батарей і т.д.

          На всі питання дав вичерпну відповідь начальник відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, використання земель та архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради Вітківський Олександр Олегович.

 

Додати коментар