Переяславська команда взяла участь у Всеукраїнських змаганнях з веслування на човнах “Дракон” (Фото)

Традиційні Всеукраїнські змагання ”Осінній марафон ”OCTOBER OPEN“ з веслування на човнах ”Дракон“ пройшли сьогодні, 12 жовтня, у столичному парку Муромець, та зібрали найвитриваліші команди України у боротьбі за нагороди на дистанції 12 000 метрів (аматори – 6 000 м).

Змагання пройшли у човнах типу Д-22 у жіночому, відкритому та змішаному класах.

Зазначимо, що човни-дракони з’явилися понад дві тисячі років тому. Уже тоді на них відчайдушно змагалися у стародавньому Китаї. В Україні ж синхронно гребуть з 2014-го року.

Двадцять веслувальників, барабанщик і стерновий – такий склад кожного екіпажу.

Свої сили у  змаганнях спробувала і команда Переяслава (тренер ДЮСШ Володимир Буряков). Вагому підтримку підкорювачам “Драконів” та хвиль надав відділ фізичної культури, молоді та спорту (начальник Валерій Мільгевський). Учасником змагань у складі місцевої команди, у якій і 7 представниць прекрасної статі, був міський голова Тарас Костін.

Командна робота, згуртованість та азарт. Багато емоцій, не завжди помітних оточуючим, та бажання перемогти панували у столиці під час змагань, і серед спортсменів нашої команди зокрема. Переяславська команда дистанцію в 12 тис. метрів подолала за 1 годину 8 хвилин, продемонструвавши, гідний результат нарівні із командами, які професійно займаються цим видом спорту кілька років поспіль.  Зазначимо, що команда-переможець подолала дистанцію за 1 годину.  Переяславці кажуть, що драгонбот – ще значно більше, ніж спортивні перегони. Це історія про вміння гуртуватися, про дисципліну й самоорганізованість, але головне – про вміння бути єдиними в найскладнішому – командній роботі. Екзамен на єдність переяславці склали гідно, отримавши неабиякий досвід, фізичну наснагу та добрий настрій для досягнення нових спортивних висот.

 

Додати коментар