«Формула вибору професії. Складова «Можу»»

Ким бути? Це питання хвилює учнівську молодь з року в рік. Професій багато, а вибір один. Все ближче надходить час, коли кожен старшокласник замислюється про своє майбутнє, професійні плани.  Шлях у самостійне життя повинен, безумовно, бути правильним і обдуманим і розмірковувати про це старшокласникам потрібно вже тепер. Правильний вибір професії сьогодні – запорука матеріального та морального благополуччя завтра. І допомога фахівців служби зайнятості в цьому є своєчасною та доцільною.    

Саме тому, з метою формування в учнів реального погляду на вибір професії з урахуванням їх бажань та можливостей, 10 жовтня 2019 року, фахівець з профорієнтації Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, продовжила знайомство учнів із циклом уроків «Формула вибору професії» і провела інтерактивне заняття на тему  «Формула вибору професії. Складова «Можу»» для учнів 9 класів Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

За допомогою профорієнтаційних вправ і практичних завдань, таких як «Дерево бажаних професій», «Професійні вимоги», майбутні випускники вчилися формувати усвідомлені мотиви вибору майбутньої діяльності та розвивати уміння співвідносити особисті якості з вимогами, які пред’являють професія та спеціальність. В ході міні-лекції, учні дізналися, як можна уникнути помилок при виборі майбутньої діяльності, розглянули найпоширеніші серед них.

На заключному етапі уроку було підведено підсумок заняття, узагальнено відповіді та запропоновано домашнє завдання, для виконання якого учні можуть завітати до Центру зайнятості, та скористатися папками з описом професій та Професіограмами.

Додати коментар