Про роботу Переяслав-Хмельницького відділу обслуговування громадян (сервісного центру)

Протягом 2019 року продовжувалась реалізація завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року та направлених на розв’язання ряду завдань соціального захисту населення. Переяслав-Хмельницький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області переходить на роботу у системі централізованого призначення і виплати пенсій, триває впровадження електронних пенсійних справ.

На обліку в Переяслав-Хмельницькому відділу обслуговування громадян (сервісний центр) перебуває 8373 пенсіонерів міста, що на 117 осіб менше до відповідного періоду минулого року.

Пенсії виплачуються вчасно, у визначені законодавством терміни, до 25 числа поточного місяця. Заборгованості з виплати пенсій немає. Середній розмір пенсії на 01.10.2019  складає 2878 грн., що на 174 більше в порівнянні з 2018 роком (2704 грн.).

За 9 місяців 2019 року призначено 432 нових пенсій, що на 38 більше ніж у 2018 році. 

Протягом 2019 року виплата пенсій здійснюється вчасно і в повному обсязі.

Головні цілі на 2020 рік:

  • підвищення продуктивності обслуговування в сфері пенсійного забезпечення;
  • впровадження сучасних технологій адміністрування пенсійної системи;
  • зміцнення та модернізація її інформаційних ресурсів і технічної бази;
  • підвищення рівня довіри населення до Пенсійного фонду та його службових осіб.

Основні завдання та заходи на 2020 рік:

  • продовження роботи щодо впровадження новітніх технологій адміністрування в Пенсійному фонді, зміцнення та модернізація його інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління, перехід на електронний документообіг;
  • підвищення продуктивності та якості обслуговування у сфері пенсійного забезпечення;
  • забезпечення прозорості та відкритості діяльності Пенсійного фонду, більш активне залучення громадськості до вирішення питань формування та реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню;
  • вжиття заходів щодо зменшення адміністративних видатків.

 

Начальник відділу                                                                       Т.БУГАЙ

Додати коментар