“Wizz Air Kyiv City Marathon”. 59-річний переяславець Віктор Шарапка подолав напівмарафон

Ювілейний десятий за ліком «Wizz Air Kyiv City Marathon» став наймасштабнішою біговою подією в історії України. Саме так зазначено на офіційному сайті спортивного фестивалю. У забігах на різні дистанції, які тривали протягом 5-6 жовтня у Києві (стартували на Софійській площі та на ВДНГ), взяли участь близько 17 тисяч спортсменів. З-поміж них і чимало переяславців. Зокрема, 59-річний Віктор Шарапка подолав напівмарафон (21,097 км). Для нього це третій цьогорічний забіг – повідомляє ресурс Переяслав City.

– Мій результат – 1 година 53 хвилини, – зазначив. – Ставив за мету вибігти із 1:49, втім, далася взнати складність траси. Ближче до фінішу там потрібно було постійно на гірку бігти, багато часу та сил це з’їло. У мене таких важких дистанцій ще не було. Неподалік від фінішу мене наздогнав Саша Тимчак із нашої тріатлонної команди, постукав по плечу, сказав: «Переяславці рулять!», і побіг далі. Знаю, що його результат 1:49. Фінішував я із прапором України, його взяв у дружини, яка за мене вболівала. Також отримав свій трофей – медаль, яку вручали кожному, хто добігав до фінішу.

Наздогнав Саша Тимчак із нашої тріатлонної команди, постукав по плечу, сказав: «Переяславці рулять!»

Я живу на Підварках, тож моя траса для тренувань пролягає від університету попід лугом у бік Чирського, а потім і до Великої Каратулі. Менше 11 кілометрів за одну пробіжку не долаю. Стараюся менше бігати по асфальту, бо ноги як-не-як «забиваються».

Віктор Шарапка – директор ДО «Лісове господарство «Білоозерське». Бігає на довгі дистанції із 15 років. У 2019-му брав участь у тріатлонних змаганнях (на біговому етапі) «Слов’янська хвиля» у команді із Тарасом Костіним (плавання) та Олександром Тимчаком (велосипед), а також подолав напівмарафон у Києві на Nova Poshta Kyiv Half Marathon.

Шарапка розповів ще й про успіхи переяславців у головному забігові «Wizz Air Kyiv City Marathon» – марафоні (42,195 км). Юрій Герасименко подолав його за 3 год. 37 хв., Юрій Ладік – за 3:58, Вадим Смашний – за 4:09.

Додати коментар