У Переяслав завітала “друга хвиля” БУРчат

Будуємо Україну разом» (БУР) – це культурно-освітній проект для людей, які прагнуть розбудовувати Україну не лише словами та ідеями, а й безпосередньо своїми руками; це про будівництво, але не просто будинків, а чогось набагато більшого. Найперше, це мережа проактивних людей, яким не байдуже, які не хочуть миритися з існуючими реаліями життя і готові творити зміни на місяцях, брати відповідальність за своє особисте життя, життя своєї громади та країни загалом. По-друге, це побудова комунікації між українцями з різних регіонів, адже для волонтерів проекту будівництво є новою формулою спілкування. Проект дає можливість людям їздити в інші області країни, пізнавати незвідані простори, знайомитись та зрештою розвінчувати стереотипи та стигми, що існують в нашому суспільстві щодо сходу і заходу України.

Вчора у Переяслав завітала друга хвиля волонтерів з усієї країни.

Презентацію про діяльність БУРчиків провела Віра Піонерська, про діяльність ГО “Джем Толока” – Ігор Янчук. Із вітальним словом до присутніх звернулася також заступник міського голови Валентина Губенко, яка від імені Тараса Вікторовича презентувала БУРтаборятам книгу про Переяслав із дарчим написом від міського очільника. Свої автографи мали змогу поставити і всу учасники волонтерського табору.

На переконання Віри та її команди саме через спільну працю та корисний відпочинок в колі однодумців, у молоді формується почуття довіри одне до одного та відповідальності за свою країну. Сподіваємося, що у цих дієвих, творчих, креативних та дуже позитивних молодих людей все вийде і вони 30 вересня презентують те, що в них вийшло зробити у Переяславі та ще пишатимуться своїми реалізованими новими благодійними роботами по всій Україні.

Додати коментар