Відбулася щотижнева апаратна нарада

23 вересня міський голова Тарас Костін провів апаратну нараду за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь і відділів міськвиконкому, під час якої привітав іменинників тижня, що минув, підсумував події, які відбулися в Переяславі та озвучив план заходів на найближчий період. На апаратній нараді були обговорені актуальні питання життя міста, які стосувалися житлово-комунальної, культурної, соціальної сфери та економіки. Міський голова повідомив, що 27 вересня відбудеться громадське обговорення питання модернізації та оптимізації системи водопостачання міста.

Міський голова дав доручення:

-начальнику відділу інформації та комп’ютерного забезпечення Олександру Стригуну постійно інформувати населення через офіційний сайт Переяслав-Хмельницької міської ради про заборону спалювання опалого листя та інших рослинних решток. Оприлюднити на сайті тарифи КП «ВУКГ» на вивезення рослинних решток та відходів органічного походження та інформацію про розміщення місць для компостування відходів;

-начальнику відділу освіти Петру Ярмоленку в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах постійно проводити роз’яснювальну роботу з питань недопущення спалювання рослинних решток та правильного поводження з твердими побутовими відходами;

-першому заступнику Олександру Слюсару активізувати роботу з питань виготовлення документації на земельну ділянку під притулком для собак та створення цього притулка;

-начальнику КП «ВУКГ» Артему Гриценку постійно доповідати про кількість пійманих і стерилізованих собак по місту;

-керуючій справами Ользі Гребенщиковій з метою зменшення кількості паперових документів запровадити використання кваліфікованих цифрових ключів у системі електронного документообігу міської ради Док Проф та проконтролювати отримання КЦП відповідними працівниками міської ради.

17 вересня, в день відзначення Дня рятівника колектив Переяслав-Хмельницького районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області з професійним святом вітали міський голова Тарас Костін, в.о. голови Переяслав-Хмельницької РДА Андрій Коркач та голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда. За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов′язків, вагомий внесок у справу цивільного захисту населення, мужні і рішучі дії, виявлені під час виконання поставлених завдань та з нагоди Дня рятівника Подяками нагороджено кращих рятівників Переяславщини.

19 вересня у рамках проведення заходів до Дня міста «Слався, Переяслав-граде!» відбулася акція – висадження дерев алеї пам’яті на Меморіальному кургані Слави. У акції взяли участь гості нашого міста – члени делегації, представники вокального ансамблю «Сузір’я» Нікольської районної музичної школи на чолі із виконавчим директором Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Крок громад» Сергієм Молоновим. Нагадаємо, що делегація цих обдарованих дітей уже вчетверте завітала до нашого міста, у рамках дії Угоди про партнерство та співпрацю між м. Переяславом-Хмельницьким та МАОМС «Крок громад»  та спільного проекту «Переможці до Переяслава».

19 вересня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, яке провів голова комісії депутат міської ради Михайло Сиворко. Члени комісії розглянули питання, які ввійшли до порядку денного чергової 72 сесії міської ради, а саме: про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 17.12.2015 №01-03-VII “Про утворення виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради сьомого скликання, визначення його чисельності, затвердження персонального складу, про внесення змін до рішення Переяслав-Хмельницької міської ради від 20.12.2018 за № 03-62-VІI “Про бюджет міста Переяслава-Хмельницького на 2019 рік”, про скасування рішення виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради від 27.08.2019 №338-18 “Про коригування тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та очистку стоків, які надаються КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ” та прийняли відповідні рішення.

19 вересня профільний комітет Верховної Ради України одноголосно рекомендував ВРУ повернути місту Переяслав його історичну назву. Повернення історичної назви встановить історичну справедливість.  Тепер відповідне рішення повинна прийняти Верховна Рада України.

20 вересня в приміщенні міського будинку художньої творчості відбулася підсумкова зустріч німецької делегації  з міста Магдебург (Німеччина) на чолі з Олівером Брауном,- керівником сервісного Центру PIKASZ з надання допомоги людям похилого віку (Мальтійська служба допомоги) – учасників Міжнародного проекту (WIZID) “Цінності інклюзії – це діалог у громадянському суспільстві” в місті Переяславі-Хмельницькому та членами Клубу “Пам’ять серця”. В заході взяли участь Ігор Лушніков, президент ГО “Міжнародний фонд “Взаєморозуміння і толерантність”

21 вересня в рамках проведення заходів  з нагоди відзначення 1112 річниці з дня першої літописної згадки про древній Переяслав багато бажаючих взяли участь у естафеті та легкоатлетичному пробігу «Шануймо героїв Переяслава-Хмельницького». Приємно відзначити, що на це свято спорту до Переяслава  завітала українська легкоатлетка, яка спеціалізувалася у стрибках у довжину та потрійному стрибку, бронзовий призер Олімпійських ігор Олена Говорова. 

Секретар ради Петро Бочарін повідомив присутніх, що прийом проектів рішень майбутньої сесії буде тривати до п’ятниці включно.

По закінченні апаратної наради  міський голова Тарас Костін разом із першим заступником Олександром Слюсарем провели спільну нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар