Юні тенісисти свій сезон розпочали в оновленому залі

Минулих вихідних у Переяславі-Хмельницькому відбулися змагання з настільного тенісу, присвячені 1112-річниці першої літописної згадки про місто. Їх учасниками було зо три десятки дітей різного віку, вихованців міської ДЮСШ, та зо два десятки їх однолітків з Бучі – пише Переяслав Сity.

В ході напружених поєдинків переяславці вибороли 14 медалей різних гатунків, а також І загальнокомандне місце – .

Марія Даниленко – одна з переможниць турніру

В особистих заліках переможцями стали Олексій Герасименко, Олексій Дубинець, Богдан Погребний (всі із сьомої школи) та Марія Даниленко із ЗОШ №5.

Як повідомив тренер з настільного тенісу Олександр Даниленко (45 років), цей турнір став для них відкриттям сезону, першим значним після літніх канікул. Тим більше, що він також вперше проходив у відремонтованому тенісному залі сьомої школи.

В минулому через протікання даху, зокрема, і над цим приміщенням багато років воно перебувало у скрутному становищі. За словами тренера, хоч тенісний зал і намагалися підтримувати у належному стані, після кожного дощу чи танення снігу з’являлися нові і нові підтікання, відпадала штукатурка, завжди відчувалася вологість і таке інше.

Минулого року в цій школі розпочався черговий етап капремонтів, який завершився влітку цього року. Крім іншого, було відремонтовано і покрівлю над тенісним залом. Оскільки тепер з’явилася впевненість, що зі стелі більше не тектиме, тенісисти минулого літа власними силами взялися за наведення порядку. Грунтували стіни, стелю, білили, фарбували. Допомогу в цій справі надавали і деякі колишні вихованці їхнього відділення тенісу, а кошти на матеріали виділила спортшкола та деякі спонсори. Також під новий зал міська рада надала три нових тенісних столи.

– Раніше більшість столів у нас були ще з 80-х років, – сказав тренер. – Проте останнім часом у нас з’явилося два нових столи. Коли ж ми отримали ще три, то, можна сказати, увесь основний інвентар обновився. Площа цього залу до 100 квадратних метрів. Чотири столи стоять дуже комфортно, коли п’ять, трохи тіснувато. Та на великі змагання намагаємося ставити більше столів. Від цього залежить час проведення турніру.

Леонід Мілютін

Додати коментар