Юні українці порозумілися із поляками-однолітками

23 вересня делегація міської ЗОШ №7 у Польщі бере участь у Міжнародному проекті «Молоді громадяни з берегів Варти і Дніпра». 
Цей день почався звичайною пробіжкою українських учасників по містечку Ольштин, мальовничому передмістю Ченстохови. Після сніданку – виїзд на програму в Ченстохову громадським транспортом, рейсовим автобусом. Вибір транспорту не випадковий, організатори навмисно дали українцям можливість оцінити роботу різних типів комунального транспорту: автобусу та трамваю.
Сьогодні українців тепло приймала Школа подставова №8 Чентохови. Її директорка – пані Аніта Тоборек, завуч пані Йоланта Домінік, педагоги і учні. У  класах школи пройшла перша половина дня, присвяченого проблемам толерантності. Учні шукали визначення цього складного і не зовсім дитячого поняття, говорили про те, де її не вистачає. Польські ж педагоги попіклувалися, щоб заняття пройшли максимально змістовно, але у невимушеній обстановці.
У той час, як діти відточувати свою майстерність формулювати та захищати власну думку, керівники давали інтерв`ю місцевим медіа, обмінювалися враженнями від перших днів спільної роботи та досвідом директорської діяльності.
Після обіду в шкільній їдальні учасники української делегації взяли участь у «польових» заняттях: проводили опитування з проблем толерантності серед містян на вулицях та площах Ченстохови.
А ввечері – знов підбивали підсумки та планували роботу на день грядущий. Одним результатом проекту українці можуть похвалитися вже зараз – представники обох країн чудово розуміють один одного і дуже добре працюють в змішаних командах! —
За цим посиланням більше інформації та фото: https://www.facebook.com/M%C5%82ody-obywatel-znad-Warty-i-Dniepru-105990277467441/

Джерело

 

 

Додати коментар