Майстер-клас для школярів – відмінний спосіб зняти розумове навантаження

Золотої вересневої пори, переяславчани святкують1112-ту річницю від першої літописної згадки про Переяслав «Слався, Переяслав-граде!». У рамках святкування дня міста проходило багато різних заходів, площі та вулиці міста були перетворені на виставково-творчі майданчики, на презентаційні арени.

12 вересня у рамках святкування Дня міста Переяслав-Хмельницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяслав-Хмельницької міської ради, служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради у співпраці із Всеукраїнською волонтерською групою «Мами України – дітям»,представник якої Оксана Гресь, організували та провели майстер-клас із прикрашання імбирного пряника для 20 дітей з особливими потребами та дітей із сімей в складних життєвих обставинах.

Захід відбувся у затишному кафе «Маленька кав’ярня», де діток  навчали оздоблювати пряники різнокольоровою помадкою та харчовою присипкою, волонтери Анна та Наталія з м. Києва.

Заступник директора-начальник відділу Юлія Лялька привітала дітей з наступаючим святом, коротко розповіла про історію нашого міста та звернула увагу на те, що у такі свята, як день народження міста, кожен відчуває себе частиною великої родини і,що ми маємо об’єднатися у любові до нашого міста, працювати, навчатися і жити для його добра, допомагати тим, хто цього потребує.

Під час заходу кожна дитина придумувала свій візерунок і відтворювала його на прянику. Цей творчий процес проходив у дружній атмосфері, хто справлявся швидше, то допомагав меншим діткам,всім було дуже цікаво та весело.

Наприкінці  заходу всіх пригостили смаколиками: тістечками та соком. Також діток чекав сюрприз від господині кав’ярні Юлії Покайніс у вигляді мильних кульок та значків з логотипом кафе.

Всі учасники залишили захід зі своїми власноруч оздобленими пряниками, гостинцями та чудовим настроєм.

 

 

Мільгевська Валентина

Додати коментар