Я, ти, він, вона – разом ми одна сім’я!

На центральній площі міста Переяслава-Хмельницького старшокласники навчальних закладів збираються доволі часто. Беруть участь у міських святах, спортивних змаганнях, проводять різні заходи. Вечорами просто відпочивають, спілкуються. А от 20 вересня 2019 року зібралися на площі, підтримавши ініціативу членів Міської Ради Дітей Переяслава, щоб провести мирну дитячу патріотичну акцію «Я, ти, він, вона – разом ми одна сім’я». Разом з переяславськими дітьми учасниками акції стали діти з Донецької області – учасники вокального ансамблю «Сузір’я” Нікольської музичної школи зі своїм керівником Валентиною Лозінською. Виконавчий директор місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Крок громад» (Донецька область) Сергій Молонов по-батьківськи підтримав ініціативу дітей і наголосив на значимості таких заходів.
Ведучими акції були Кононенко Максим та Клок Владислав, які наголосили, що дітям небайдужа ситуація, яка склалася сьогодні в нашій країні, діти хочуть миру і злагоди, хочуть відчувати спокій на власній землі.
Член Міської Ради Дітей Переяслава, Власенко Діана наголосили про бажання переяславських дітей, щоб наша країна була єдиною. Щоб ніхто не ділив нашу Україну на окремий Схід, на окремий Захід, на окремий Центр. Щоб Україна мирно жила і процвітала, так як і колись. І була єдиною.
Представниця Сходу України Подгорна Анастасія висловила віру в те, що всі діти нашої України, як і всі дорослі, не хочуть війни, що всі ми з миром у серці, за єдність України. Бо ніхто не хоче ні розколу України, ні війни на нашій території. Ми хочемо миру. Ми за мир і за майбутнє сучасної європейської України!
Це бажання дітей підтвердив словами пісні «Я не хочу гратись у війну» і Сандига Віталій. Члени МРДП пронесли п’ятиметровий прапор України над головами учасників акції.
Діти-лідери написали два листи. Петрик Анна прочитала листа Президенту України Володимиру Зеленському, а Деменко Евеліна – Президенту Росії Володимиру Путіну. Усі , хто розділив думки і підтримав звернення дітей до Президентів обох країн, поставили свої підписи під листами. Це зробити усі бажаючі – і діти, і дорослі.
Спільна справа дітей Донеччини та Переяслава – вокально-хореографічні композиції «Українка» та «Молодь змінює світ» надихнули учасників акції на роздуми, що дитячі серця палко тріпочуть і болять від усього того, що робиться сьогодні на нашій рідній землі.
Україна – це велика сім’я, яку не можна роз’єднати!

 

Додати коментар