В Україні стартував Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

Європейський Cоюз реалізовує Програму підтримки енергоефективності для України (EE4U), що має на меті сприяти підвищенню енергоефективності житлового сектору в Україні та скороченню викидів парникових газів. У цьому контексті ЄС спільно з урядом Німеччини підтримує Фонд енергоефективності України, створений Урядом України, який надаватиме технічну та фінансову підтримку на термомодернізацію багатоквартирних будинків на всій території України з метою підвищення енергоефективності. ПРООН надаватиме технічну допомогу шляхом впровадження проекту, який триватиме з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2020 року.

19 вересня 2019 року о 10:00 в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася інформаційна сесія по Проекту ЄС/ПРООН HOUSES на тему: «Місце ОСББ на ринку житлово – комунальних послуг», яку презентувала Інна Волошина регіональний консультант Проекту в Київській області. Досвідом роботи в ОСББ ділилася Озимай Тетяна Петрівна – Голова ГО «Рада голів ОСББ» з міста Бровари. Цікаво було почути про діяльність ОСББ Броварів, адже обмін досвідом це надзвичайно важливий момент на етапі розвитку та формування ОСББ нашого міста.

         На заході були присутні активісти, які мають намір створити ОСББ, представники вже створених ОСББ та представники органів місцевої влади з питань створення ОСББ.

Додати коментар