1112-річницю від першої літописної згадки святкував Переяслав (Фоторепортаж)

Продовжилось святкування Дня міста різноманітними виставками. На площі було дуже багатолюдно, лунала музика. Тут зібралися сотні святково одягнутих переяславців та гостей міста

На центральній площі міста представлена арт-інсталяція, виставка фотозон, презентація інноваційних технологій підготовлених навчальними закладами, громадськими організаціями «Моєму місту-1112 років».

Паралельно у дитячій музичній школі імені Павла Сениці проходив музичний квест «Вгадай мелодію», а дитяча художня школа проводила квест «Яскрава палітра» та майстер-клас із художниками. Гості із задоволенням брали участь у заходах, особливо зацікавлено до всього, що відбувалося віднеслись найменші жителі міста.

Із головної сцени жителів міста вітав Заслужений артист України Ігор Осипенко, подарувавши присутнім свої музичні твори.

Урочистості розпочалися із хореографічної композиції «Пульс міста», за участі ліцеїстів Переяслав-Хмельницького ліцею «Патріот», Зразкового хореографічного колективу «Вольтаж», Зразкової акробатично-хореографічної студії «Міраж», хореографічного колективу «Едельвейс», танцювальних колективів «Віва-денс», хореографічної студії «Перлина»,  хореографічного колективу «Фантазія». (хореограф-постановник Анна Наконечна).

Звичним для будь-якої важливої події стало виконання гімнів України та Переяслава. Першим слово для привітань було надано міському голові Тарасу Костіну. Тарас Вікторович: “Древній і сучасний Переяслав може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які змінюють його обличчя. Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, набуваємо європейського вигляду. Усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У такі свята, як день народження міста, кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до нашого міста, працювати і жити для його добра, допомагати тим, хто цього потребує. Від щирого серця вітаю всіх вас, дорогі земляки, зі славним святом!”

Із вітальним словом виступили представники делегаці з міста Пайде (Естонія) – голова міської ради міста Айвар Тубли та його заступник Михаїл Фещин, та Сергій Молонов – представник делегації з Нікольського.

Тарас Вікторович нагородив почесними грамотами та цінними подарунками лікарів, підприємців, вчителів, митців… За звичаєм свої нагороди отримали й кращі підприємства міста.

Особливо цей День міста запам’ятається здобуттям двох надзвичайно талановитих, цілеспрямованих, вболіваючих  за рідний Переяслав жителів, які стали Почесними громадянами міста – це Василь Васильович Козій та Алла Вікторівна Бикова.

Завершився другий блок святкування блискучим та майстерним виступом Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України (художній керівник і головний диригент Дмитро Антонюк).

Святкування триває…

Додати коментар