Між Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр» та Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав» було підписано Меморандум про партнерство і співпрацю на 5 років

6 вересня 2019 року у м. Буча відбувся Форум творчо-обдарованої молоді “Арт сейшн”, де успішні керівники культурних та мистецьких закладів, громадські діячі, представники молодіжних, громадських організацій, молодіжних рад, організатори фестивалів, що проводяться на Київщині, обмінювалися досвідом організаційної та методичної роботи. Усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль щодо реалізації заходів у галузі молодіжної політики та національно-патріотичного виховання сучасної молоді, під час форуму між Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр» та Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав» було підписано МЕМОРАНДУМ ПРО ПАРТНЕРСТВО І СПІВПРАЦЮ на 5 років.

Метою МЕМОРАНДУМУ є удосконалення системи молодіжної роботи на Київщині, розвиток неформальної освіти молоді, популяризація історичних та культурних цінностей у культурному середовищі, залучення молоді до розвитку музейної справи на Київщині у межах виконання Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді України», Комплексної програми підтримки та розвитку молоді в Київській області на 2015-2020 роки «Молодь Київщини».

Панельну дискусію відкрили заступниця голови КОДА Алла Шкуро і начальниця Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА Марина Потапенко. Учасниками дискусії були генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олексій Лукашевич, декан факультету декоративно-прикладного мистецтва Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука Алла Руденченко, успішний селищний голова Сергій Замідра, режисер фестивалів В’ячеслав Стесенко. У ході дискусії обговорювалися можливості активізації творчого життя молоді Київщини, об’єднання їх зусиль для створення нового цікавого культурного продукту, наповненого якісним національно-патріотичним змістом у поєднанні з сучасними технологіями, та, водночас, цікавого для молоді й можливого для її культурно-мистецької самореалізації та інтелектуального розвитку.

Додати коментар