У Переяславі урочисто відзначили День прапора України

Наш Прапор. Сотні років вороги України, ще з сивої давнини, боялися і, заодно ненавиділи Його. А Він мирний, як мирна наша земля. Мільйони українців віддали своє життя за те, щоб нині наш Прапор майорів над Україною! Ці небесно-пшеничні кольори були на прапорах дружин київських князів, на знаменах запорозьких козаків, на знаменах УНР, на знаменах Карпатських січовиків, на прапорах героїв УПА і нині майорять на знаменах Воїнів Світла! Нині наш Прапор майорить над рідною землею і маленькі українці та україночки гордяться Ним, тримаючи Його у своїх рученятах! Вони виростуть і ніколи не випустять цю Святиню зі своїх рук. Ні одне знамено у світі не пройшло такого героїчного і трагічного шляху, як Український Прапор! Бережімо Його! Бережімо нашу Батьківщину!

23 серпня на центральній площі міста Переяслава-Хмельницького з нагоди відзначення Дня прапора України відбулася церемонія урочистого підняття українського стяга. Право підняти Державний Прапор України надано в цей день кращим представникам молоді Переяславщини, тим, хто відзначився у навчанні та громадській роботі, золотим медалістам, випускникам міської ради дітей Переяславщини 2019 року Харченко Анні та Тяску Антону.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернулися: міський голова міста Переяслава-Хмельницького Тарас Костін, виконуючий обов’язки голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Коркач та безпосередній учасник операції об’єднаних сил Олексій Хіміч.

Вже традицією стала церемонія  вручення молоді Переяславщини паспортів громадянина України, яку з великим задоволенням провели міський голова Тарас Вікторович Костін та виконувач обов’язків Голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Григорович Коркач. Цього дня паспорт та подарунки від міського самоврядування та районної влади отримали – Васько Валерія Юріївна, учениця Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів ДНЗ», Вакуленко Андрій Сергійович, учень Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів ДНЗ», Ярмоленко Юлія Олександрівна, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, Лазоренко Роман  В’ячеславович, учень 9 класу ЗОШ І-ІІ ст. № 7.

В цей святковий день на центральній площі міста зібралася велика кількість жителів та гостей, які  відчуваючи свою приналежність  до державного свята, з радістю та гордістю переглянули патріотичну концертну програму в якій взяли участь: вихованці студії конферансу на чолі з керівником Ольгою Аніскіною, Павло Рекун, Лідія Ющишина, Вікторія Якубовська, Наталія Алєксандрова.

З нагоди відзначення Дня прапора України та Дня незалежності України керівники міста та району поклали квіти до пам’ятників героям війни 1941-1945 років, воїнам – афганцям та учасникам антитерористичної операції на сході України.

 

Додати коментар