До Переяслава почали завозити меблі для першокласників, передбачені концепцією Нової української школи

У рамках реалізації проекту «Нова українська школа» триває оснащення шкільних кабінетів перших класів у загальноосвітніх навчальних закладах міста дидактичними матеріалами, спеціальними меблями, комп’ютерною технікою та новітніми технічними засобами навчання. Сьогодні хід облаштування класів інспектували заступник міського голови Валентина Губенко та начальник відділу освіти Петро Ярмоленко.

Уже другий рік поспіль школи міста отримують нове обладнання, щоб створити належні умови навчання першокласників. Фінансування проекту відбувається спільно з державного та місцевого бюджетів.

У 2019 році заплановано та витрачено на закупівлю комплектів меблів 1 398 029 гривень. Це одномісні та двомісні шкільні столи у кількості 430 одиниць, 14 столів-осередків для вчителя, 490 стільців з можливістю регулювання та 14 зручних шаф для розміщення дидактичних матеріалів і учнівського приладдя. Кількість одиниць меблів розраховувалася відповідно до прогнозованого у новому навчальному році наповнення учнями початкових класів. Монтаж та встановлення меблів проводять працівники фірми-постачальника, вчителі, батьки та технічний персонал навчальних закладів. Також шкільні кабінети перших класів будуть оснащені мультимедійними дошками, новітніми LED-телевізорами та ноутбуками із встановленим ліцензійним програмним забезпеченням.

До слова, у 2019-2020 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах міста вперше сядуть за парти 370 першокласників.

 

 

Додати коментар