Соціально-побутові об’єкти міста повинні бути доступними для осіб з інвалідністю

27 червня 2019 року при кабінеті Міністрів України відбулось засідання Ради у справах осіб з інвалідністю. Одним із пунктів протокольного рішення цієї ради  є доручення органам влади на місцях здійснити моніторинг доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних  груп населення до об’єктів житлового та громадського призначення, медичних закладів, поштових відділень усіх форм власності та забезпечити оприлюднення його результатів на відповідних офіційних веб-сайтах. Надаємо перелік суб’єктів господарської діяльності міста у яких, станом на 01.08.2019 року, пандуси відсутні або існуючи пандуси не відповідають будівельним  нормам.

Cписок  об’єктів,  де пандуси відсутні: 

1. Центральне відділення поштового зв’язку (Переяслав-Хмельницьке  ЦПВ № 8408, керівник Онищенко О.М., начальник Київської обласної дирекції центру поштового зв’язку  №8  Гордієнко В.М);

2. Відділення «Ощадбанку», (вул. Покровська, буд. 49), керівник Титаренко Н.О.;

3. Магазин  «Форсаж Гранд» (вул. Сковороди, буд 44),  керівник ФОП  Декало С.І.;

4. Магазин «Сапфір» (вул. Б. Хмельницького, буд.65, позиція 1), керівник ФОП Гайдар Н.В.;

5. Магазин «Меблі» (вул. Б. Хмельницького, 65-б), ФОП Рубан Л. І.;

6. Магазин «Водолій» (вул. Пугачова, буд 15) , ФОП  Різник  Л. І.;

7. Магазин «Теремок» – Грибков О.Ф. (район площа Борисоглібська);

8. Магазин «Молоко» – Башмак В. Л. (мікрорайон «Левада»);

9. Піцерія «Елефант» – вул. Б. Хмельницького-97.

Не враховані сучасні вимоги до встановлених пандусів на об’єктах міста:  магазин «Азалія» (вул. Б. Хмельницького), Бабак В.М.; магазин «Ірена» (вул. Покровська, буд 41);  магазин «Продукти» (вул. Мазепи, 25), Клименко С.М.; страхова компанія «ТАСС», Мартиненко Ж.А. (біля центрального гастроному); магазин «Катруся» – Карпюк Н.М.; магазин «Салон  кухонь» – Пильтяй А.П (площа Борисоглібська); магазин «Дмитрівський» (вул. Шевченка, 50), ФОП Іллюшко М.В.

Комітет доступності міської ради ще раз попереджує всіх керівників згаданих установ про дотримання діючого законодавства «Про соціальний захист осіб з інвалідністю» і просить зробити нормальні умови для доступності осіб з інвалідністю до ваших об’єктів.

Управління соціального захисту населення

Переяслав-Хмельницької міської ради

Додати коментар