Переяславська співачка Валерія Христюк узяла гран-прі в Казахстані

Співачка з Переяслава Валерія Христюк (13 років) виграла гран-прі щорічного міжнародного фестивалю «Шаттик», який з 3 по 7 липня відбувся в Нур-Султані (колишня Астана), столиці Казахстану. Конкурс юних талантів увійшов у програму святкування 21-річниці  міста. На нього з’їхалися учасники з України, Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Росії, Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, Киргизстану, Болгарії і Куби.

Конкурсанти боролися за призові місця у вокальному і  хореографічному  жанрах. Валерія Христюк стала володаркою гран-прі в номінації «естрадний вокал», молодша вікова група.

– На урочистому відкритті фестивалю я представила пісню «І will shine», яку  написала спільно зі своїм викладачем із вокалу Владиславом Зеленським, – розповіла Валерія Христюк. –  У конкурсний день виконувала  пісні Софії Ротару  «Чекай» і  американської співачки Леді Гаги «I never love again» («Я більше ніколи не покохаю»), яка звучить у фільмі  «Народження зірки». На  гала-концерті заспівала  композицію Володимира Івасюка «Водограй» .

Запросила співачку на конкурс у Казахстан директор міжнародного фестивалю «Європа молода» Тетяна Апанасенко, яка була в складі журі від України. Нагадаємо, що цього року  Валерія Христюк відзначилася на «Європі молодій», ставши лауреатом другої премії.

Учасники фестивалю «Шаттик» виступали на центральній площі Нур-Султана  перед будівлею адміністрації (акімата).

– З погодою нам не пощастило, – розповіла мама співачки Алла Христюк, яка їздила на конкурс з донькою. – Протягом дня вона постійно змінювалася: то дощ, то вітер, то холодно, то спека. У перший день був такий сильний вітер, що конкурсанти себе не чули. Було таке, що сцену залило. У таких умовах ми ще не виступали, – зазначила з усмішкою.

Певні негаразди з погодою не зіпсували загального враження про поїздку. Алла Христюк відзначила гостинність організаторів фестивалю і казахів  загалом.

Валерія Христюк з учасницями фестивалю

– Великий плюс конкурсу в тому, що все оплачують організатори: трансфер від і до аеропорту, проживання, харчування, екскурсії, – зазначила Алла Христюк. – На потрібну нам дату квитків не було, і ми прилетіли на день раніше. То і за цей день нам оплатили проживання і харчування. Для гостей із України готували борщ. І він був ду-у-у-же смачний.

Взагалі казахи – гостинний народ. Одного разу викликали таксі, щоб добратися в центр міста. Таксист запитав, звідки ми. Дізнавшись, що з України, розповів, що в 1991 році був у Києві. Місто йому сподобалося. Відзначив гостинність українців. І коли приїхали,  грошей не взяв. Сказав: «Ви наші гості, не треба платити». Хоча казахи не багатші від нас. Такі ж прості люди, роботяги.

Учасники фестивалю побували на екскурсії столицею та відвідали деякі святкові заходи до Дня міста.

– Нур-Султан – красиве сучасне місто з розвиненою інфраструктурою.  У центрі багато цікавих архітектурних споруд, різноманітної ілюмінації, яка створює атмосферу свята. Місто дуже чисте, і про це дбають не тільки комунальні служби, а й самі мешканці. Ми були на різних концертних програмах, які відбувалися просто неба. Ніде не бачили викинутого на площі чи на газоні сміття. Молодь скромна, не чули матюків у натовпі. Склалося враження, що дітей там строгіше виховують, – поділилася переяславка.

За перемогу у фестивалі Валерії Христюк подарували кубок та акустичну систему.

Співачка розповіла, що наразі багато виступає на різних київських концертних майданчиках. Займається вокалом і паралельно – акторською майстерністю.  Має вже п’ять власних пісень.

Юлія Строчинська (“Вісник Переяславщини”)

Фото надане Валерією Христюк

Додати коментар