Децентралізація у дії: відбулася партнерська зустріч “Приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ Київської області”

24 липня у рамках реалізації проекту OSCE Project Co-ordinator in Ukraine «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні» відбулася зустріч у форматі діалогу  “Приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ Київської області”, мета якої – активізація процесу створення об’єднаних територіальних громад у рамках реалізації децентралізації та приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ.

Участь у зустрічі взяли: в.о. директора департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації Дмитро Ликов, представник Міністерства Регіонального Розвитку Сергій Шаршов, директор Київського відокремленого підрозділу Київський Центр розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов, регіональний консультант з правових питань Київського РВ Асоціація міст України, депутат Київської обласної ради, голова постійної депутатської комісії з питань децентралізації Володимир Удовиченко, керівник проекту ОБСЄ в Україні Ганна Єлісєєва, модератор, експерт з питань децентралізації Олена Сас, представник  Офісу реформ Кабінету Міністрів України Олена Сімоненко, депутат Київської обласної ради, голова  постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Андрій Пещерін. Наше місто  представляв міський голова Тарас Костін.

Учасники зустрічі провели фасилітоване обговорення презентованої стратегічної карти можливостей як інструменту в процесі приєднання, створили майданчик для конструктивної комунікації між містами обласного значення, ОТГ та громадами, що планують приєднуватися.

В.о. директора департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації Дмитро Ликов грунтовно поінформував присутніх про процеси добровільного об’єднання територіальних громад в Київській області. 

У процесі зустрічі презентовано та обговорено у форматі діалогу за участі професійних фасиліаторів пропозиції щодо стратегій спільного розвитку громад на базі МОЗ та вже створених ОТГ, напрацьовано якісні змістовні пропозиції для громад МОЗ та ОТГ з урахуванням переваг, вигод та викликів приєднання.

Джерело

Додати коментар