Відбулася щотижнева апаратна нарада

15 липня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів міської ради та організацій і установ міста, яку провів міський голова Тарас Костін. Учасники наради обговорили актуальні питання життя міста, які стосувалися житлово-комунальної, культурної, соціальної сфери та економіки. Міський голова привітав іменинників, які святкували дні народження минулого тижня. Учасники наради хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого п’ять років тому на сході України воїна Андрія Моругого – жителя нашого міста.

На минулому тижні в місті Бориспіль відбулося виїзне засідання за участі Президента України, голів держадміністрацій та міських голів на якому він представив нового голову Київської обласної державної адміністрації — Михайла Бно-Айріяна.

9 липня у залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулося засідання експертної ради з присвоєння звання Почесного громадянина міста Переяслава-Хмельницького. Присутні розглянули шість кандидатур на звання «Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького. Члени ради вирішили винести на розгляд сесії міської ради 2 кандидатури, які набрали більшу кількість голосів при голосуванні. Це тренер КП «Переяслав-Хмельницька дитячо-юнацька спортивна школа» Алла Бикова та директор комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» Василь Козій. З приводу третьої кандидатури голоси членів комісії розділилися порівну.

10 липня заступник міського голови Валентина Губенко взяла участь у дводенному навчальному візиті до Чернігова на тему «Збереження культурної спадщини та створення умов для посилення туристичної привабливості як чинник економічного розвитку міста». Захід проводила Асоціація міст України в рамках загальнонаціональної програми обмінних візитів «Маршрути успіхів» Проекту USAID ПУЛЬС у співпраці з Чернігівською міською радою. До візиту долучилися більше 20 представників українських міст, серед яких міські голови і голови ОТГ, їх заступники, керівники та спеціалісти структурних підрозділів органів місцевого самоврядування в сфері культури й туризму.

11 липня в нашому місті розпочато ямковий ремонт дорожнього покриття за допомогою спеціальної установки УЯР-01. При ремонті використовується нова технологія, яка не потребує фрезування, коткування, та виконання серії допоміжних операцій. Планується закупити дану техніку в лізинг та виплачувати за неї кошти поступово, щоб зменшити навантаження на місцевий бюджет.

Міський голова наголосив на необхідності впровадження у місті технологій сортування сміття та дав доручення начальнику відділу освіти Петру Ярмоленку забезпечити до початку нового навчального року у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста встановлення ЕКО-контейнерів для роздільного збору сміття. Начальнику фінансово-господарського відділу Людмилі Гнідій – забезпечити встановлення ЕКО-контейнерів біля адміністративних приміщень міської ради.

Начальник служби у справах дітей Катерина Лой повідомила присутніх, що її відділ змінив адресу перебування. Тепер він знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 22а. 12 липня 26 дітей за кошти місцевого бюджету відбули на оздоровлення до дитячого табору «Маяк». 20 липня заплановано відправити на оздоровлення другу групу дітей. Заяви на оздоровлення дітей приймаються міським ЦНАПом.

Тарас Костін повідомив, що на офіційному сайті міської ради в кабінеті мешканця продовжує працювати рубрика «Звернутися до міського голови», через яку жителі міста можуть поставити міському голові питання та отримати на свою електронну пошту аргументовану відповідь на це питання.

Міський голова дав доручення першому заступнику Олександру Слюсару організувати та проконтролювати проведення ремонту дорожнього покриття на перехресті вул. Шевченка та вул. Мазепи біля музею Шевченка.

У річці Дніпро в районі міського пляжу санітарними службами зафіксовано перевищення норм забруднення кишковою паличкою. Разом із процесами, які відбуваються у водоймах у жаркий літній період, має місце забруднення водойм побутовими відходами недобросовісними відпочивальниками. Потрібно рекомендувати відпочивальникам обмежити перебування у водоймі, налагодити роботу з прибирання прибережної території разом з комунальними службами та постійно вести роз’яснювальну роботу серед населення.

Керівники відділів і управлінь прозвітували про проведену роботу за тиждень та озвучили плани на майбутнє.

Секретар ради Петро Бочарін повідомив присутніх, що 21 липня відбудуться вибори до Верховної Ради України, і потрібно забезпечити виборчі дільниці меблями, виборчими скриньками та засобами пожежогасіння. На цьому тижні відбудеться позачергова сесія міської ради та 2 пленарне засідання 69 сесії. Керівникам відповідних відділів та управлінь та іншим доповідачам потрібно привести матеріали для трансляції на сесійних засіданнях у відповідність до поданих проектів рішень.

Заступник міського голови Валентина Губенко наголосила, що всім керівникам структурних підрозділів виконкому та ради потрібно перевірити актуальність розміщеної на офіційних сайтах інформації про них та за необхідності поновити її. Також працівникам слід уникати відвідування заборонених законодавством інтернет-ресурсів.

По закінченні апаратної наради перший заступник міського голови Олександр Слюсар провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств.

 

Додати коментар