Сьогодні річниця скасування Переяславської угоди 1654 року про «возз’єднання» з Московією

Сьогодні особливий час не мовчати… Не мовчати науковцям, просвітянам, журналістам… Частина українського народу і по цей час сприймає ту подію 1654 року крізь призму постанови ЦК КПРС “Про святкування 300-річчя возз`єднання України з Росією”. Це вбиває!

Варто зауважити, що саме сьогодні рівно 100 років як отаман Зелений урочисто, в присутності місцевого люду та свого війська, скасував Переяславську угоду 1654 року про «возз’єднання» з Московією.
Очевидно, що абсолютної правди, ніяка зі сторін що захищає свої версії довести не зможе. Навіть наукові публікації у деякій мірі базуються на гіпотезах, або ж на інших фактах і джерелах, правдивість яких є під сумнівом. Все досить складно, брудно і заплутано… Та все ж таки, українці вільний народ (годі слухати радянщину), не сліпий і не німий – тому сьогодні маємо десятки причин обов’язково та терміново доносити до суспільства – що було, як було і задля чого??? Маємо це робити доступною мовою для широкого загалу.

Громадська ініціатива «Корінь нації» не має в своєму складі науковців, але коли об’єднати зусилля, то все можливо. Цей просвітницький ролик на базовому рівні дозволить вам частково отримати відповіді на складні запитання. Прийшов час рухатись своєю дорогою, на якій майорять українські прапори, чути українську мову, збережено нашого народу цінності. Чому це нині дуже важливо, думаю пояснювати потреби немає.

Микола Богатир

Додати коментар