22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Цей день встановлено в Україні  з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Другої Світової війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань, згідно з Указом Президента України від 17 листопада 2000 року.

 Ранок цього ж дня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь.

Напередодні, 21 червня, із метою вшанування всіх полеглих, на чолі  з першим заступником міського голови Олександром Слюсарем, заступник міського голови Валентина Губенко, секретар ради Петро Бочарін, керівники та працівники структурних підрозділів міської ради, депутати міської ради, представники організацій, підприємств, установ міста, громадськість скорботною ходою пройшли містом та поклали квіти до пам’ятника воїнам – учасникам операції Об’єднаних сил та антитерористичної операції, братської могили та пам`ятника воїнам-інтернаціоналістам на знак вшанування усіх тих, хто загинув виборюючи для нащадків незалежну, демократичну, вільну та квітучу Україну.

 

Додати коментар