«MoPED» у Переяславі: перший день другої серії тренінгів та семінарів для викладачів університету

10 червня 2019 року, у рамках реалізації міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ KA2 № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED», у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» розпочалася серія навчальних тренінгів та семінарів для викладачів університету, спрямованих на удосконалення їх фахової підготовки, цифрової компетентності та медіаграмотності.

У перший день тренінги для викладачів університету проводили кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти, заступник декана фінансово-гуманітарного факультету з наукової роботи В’ячеслав Різникта кандидат історичних наук, доцент кафедри математики, інформатики та методики навчання Олександр Васенко, які зосередили увагу присутніх на стратегіях та процедурах розвитку критичного мислення і можливостях мультимедійного контенту в освітньому просторі.

Під час тренінгу учасники зійшлися на думці, що формування громадян, які здатні критично мислити і легко адаптуватися до змін є ключовою метою сучасної прогресивної освіти. Не секрет, що сьогодні відбувається зміна акцентів освіти у напрямку переорієнтації її на розвиток навичок затребуваних у майбутньому (комплексне вирішення проблем, критичне мислення, креативність тощо).

Друга частина тренінгу мала суто практичну спрямованість. За технічного супроводу та партнерської підтримки тренерів, викладачі університету в малих групах опрацьовували реальні кейси, мультимедійний контент, методичні інструменти та методики викладання, спрямовані на розвиток критичного мислення.

Прес-служба університету

Додати коментар