У місті відзначили Міжнародний день захисту дітей

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей, а оскільки цього річ цей день припав на вихідний то свято дитинства, веселощів та розваг у місті було перенесено на 3 червня, ця дата співпала також із датою відкриття пришкільних таборів.
Із цієї нагоди спочатку на центральній площі міста, а далі у парку імені Тараса Шевченка відбувся святковий захід для відвідувачів пришкільних таборів міста. Привітати юних жителів Переяслава завітали: заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой, начальник МЦСССДМ Людмила Борисюк, директор БХТДЮМ Ніна Товкун.
Після традиційної переклички, оголошеної ведучою заходу Соломія Радевич, першим галасливу дітвору привітала Валентина Валеріївна побажала, щоб усі діти росли здоровими та радісними, а влітку не забували про спорт та книжки.
Присутніх розважали головні герої улюбленого малечею мультика «My Little Pony».

Петро Ярмоленко побажав дітворі веселих та безпечних канікул, щоб із новими силами, враженнями та емоціями 1 вересня повернутися до рідних шкільних стін.
Щирі слова вітань пролунали і з вуст Катерини Лой. А ще Катерина Іванівна озвучила, що цього дня кожна школа отримає корисні подарунки.
Традиційно, захоплюючий показовий виступ для присутніх підготували учасники клубу самозахисту «Альянс» (головний тренер Григорій Середній). Такий же цікавий  та креативний виступ підготували і учасники СК «Тайфун» Київської обласної федерації ТАЕКВОН-ДО ІТФ (керівник Микола Швиденко), для бажаючих навчитися мистецтву самозахисту тренери з боксу Семен Грушецький, боротьби – Юрій Гамалій та кікбоксингу – Олександр Колесник, спортивного клубу «ПРЕСЛАВ», провели відкрите тренування для дітей.

А далі… на дітвору чекала насичена програма зі спортивно-розважальних заходів на 7 станціях облаштованих волонтерами МБФ «Майбутнє» (голова Віктор Михайлюк), у співпраці із церквою «Оселя благодаті» (пастор Ігор Лисих), творчі майстер-класи від ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив» (керівник Світлана Коломієць), а також мали змогу помилуватися виставкою робіт однолітків “Маляє малеча” (керівник гуртка Євгерія Демченко), тож діти зовсім не мали часу сумувати, вони залюбки бавились в ігри, бігали, раділи, брали участь у конкурсах та розіграшах.

Чималий ажіотаж зробили майстрині, які на личках малечі аквагримом малювали чудернацькі малюнки. Традиційно веселе святкування закінчилося музично і… смачно… Усіх учасників заходу, а це понад 1000 цікавих чомучок, пригощали морозивом.

Захід організовано силами БХТДЮМ (Ніна Товкун), НЦК «Зустріч» (Тарас Близнюк) за підтримки відділу культури та туризму (Антоніна Курченко), МЦСССДМ (Людмила Борисюк) та служби у справах дітей та сім’ї (Катерина Лой).

Додати коментар