“Переяславські козаки” разом із АТОвцями впорядковували пам`ятне місце

У Переяславі-Хмельницькому триває благоустрій скверика по вул. Б. Хмельницького, де у березні цього року було встановлено пам’ятний знак загиблим АТОвцям Переяславщини. Так 30 травня учні міської ЗОШ №2 та місцеві атовці висаджували навколо пам’ятника декоративні кущики. Голова ГО «Асоціація учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції Переяславщини» Сергій Гришко, який брав безпосередню участь в акції, розповів, що громадська організація, яку очолює, вже давно і плідно співпрацює з колективом школи. Раніше діти збирали і пластмасові кришечки для виготовлення протезів, брали участь в інших благодійних заходах. А от, скажемо, вже цієї весни долучалися до збору “великодніх кошиків”, які потім було відправлено бійцям ЗСУ на схід.

Цього ж разу рій цієї школи “Переяславській козаки”, – зазначив, – допомагає у впорядкуванні цього скверу. Пообкопували дерева, просапали клумби. А от кущики, які вже висадили нам надало керівництво міської ТЕС, що на вул. Героїв Дніпра. Завтра ще прийде флорист, щоб також навколо цього пам’ятника висадити квіти. Зараз вже по-літньому тепло. Сподіваємося, вся ця рослинність гарно прийметься і буде не лише вшануванням наших загиблих земляків, а й радуватиме тих, хто приходитиме в це місце.

Варто зазначити, що не так давно саме школярі, що входять до рою “Переяславських козаків”, стали переможцями першого міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри “Сокіл” (Джура). Зараз вони готуються представляти Переяслав вже на обласному етапі змагань, що має відбутися 19 червня.

Як сказала Катерина Легенька, одна з учасниць рою, попрацювати сюди вони прийшли всі разом після уроків. Адже це – добра справа, а назва їхнього колективу саме і уособлює гарні чесноти.

Інф. “Вісник Переяславщини”

 

Додати коментар