«Дерев’яні храми України. Авторські роботи В`ячеслава Коломійця» – під такою назвою у Музеї Заповіту Т.Г. Шевченка відкрилася виставка

Сьогодні, 22 травня, НІЕЗ «Переяслав» у стінах Музею Заповіту Т.Г. Шевченка відкрив виставку «Дерев’яні храми України. Авторські роботи В`ячеслава Коломійця», на якій представлені макети 20-ти реальних старовинних християнських храмів, що знаходилися у різних регіонах України. Дана виставка демонструється у музеї за сприяння Української Лютеранської Церкви Святого Марка, що у м. Києві.

В’ячеслав Іванович Коломієць народився у 1948 р. в м. Борзні Чернігівської області у сім’ї службовців. Батько і мати були учасниками ІІ світової війни. У м. Борзна В’ячеслав Іванович закінчив середню школу , в Києві – політехніку зв’язку і був призваний на дійсну службу в армію. У 1976 р. з відзнакою закінчив Одеський електротехнічний інститут зв’язку. 40 років працював у обласній дирекції «Укртелекому». Почесний зв’язківець України. Одружений. Має сина та доньку. Займається стендовим моделюванням.

Свою майже ювелірну роботу В’ячеслав Іванович  починав  5 років тому. Більшість прототипів відтворених моделей давно зруйновані. Деяким із цих храмів – кількасот років. Серед них – пам’ятки архітектури  та об’єкти культурної спадщини ЮНЕСКО. Частина з них й досі діє на території  України, а окремі  об’єкти  можна побачити лише у вигляді дерев’яних макетів, створених руками цього талановитого майстра.

На переяславській землі автора цих робіт привітали заступник міського голови Валентина Губенко та перший заступник директора НІЕЗ «Переяслав» Анна Петруня.

Ведучою офіційного відкриття виставки стала завідуюча відділом організаційно-масової роботи БХТДЮМ  Анна Сахно, у виконанні якої прозвучав урочистий музичний твір «Молитва за Україну».

Із вітальним словом до присутніх також звернувся єпископ  Української Лютеранської Церкви, де вперше відбувся показ цієї виставки, В’ячеслав Горпінчук.

Виставка буде відкрита для огляду по 30 серпня ц.р. щодня з 09.00 до 17.00.

 

Додати коментар