Відбулася обласна практична конференція керівників інтернатних закладів Київщини

17 травня 2019 року в Білоцерківському психоневрологічному інтернаті відбулася обласна практична конференція керівників інтернатних закладів Київщини, а також фахівців в області психіатрії, психології, реабілітації, права, трудотерапії, фізкультурно-оздоровчого спрямування, організаторів культурно-дозвіллєвої діяльності, що надають соціальні послуги людям з психічними захворюваннями у інтернатних закладах, темою якої став «Мультидисциплінарний підхід в роботі з людьми з психічними захворюваннями». У роботі конференції взяли участь  директор центру соціального захисту пенсіонерів і інвалідів Раїса Голованова та співробітники цього закладу.

Головним завданням конференції було сприяти підвищенню знань та вмінь працівників закладів соціального обслуговування в підходах щодо реабілітаційної роботи з людьми з психічними захворюваннями та підвищення якості надання соціальних послуг таким людям.

Відкрив роботу конференції її ініціатор, директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Ігор Мещан, який є кандидатом соціологічних наук, доцентом кафедри соціальної і гуманітарної політики Національної Академії державного управління при Президентові України. Керівник департаменту, в свою чергу, торкнувся конкретних проблем життєдіяльності закладів соціальної сфери області, підкресливши, зокрема, що глибокі зміни в політичній, економічній, соціальній сферах, що відбуваються в Україні, спонукає керівників усіх структурних підрозділів соціальної сфери області впроваджувати в своїй діяльності нові форми роботи та різні форми послуг, звернувши увагу на сучасний підхід працівників Білоцерківського психоневрологічного інтернату щодо реалізації новел Закону України «Про соціальні послуги» в роботі з людьми з психічними захворюваннями.

Надалі конференція продовжила роботу у форматі пленарного засідання, під час якого учасники обговорили тенденції сучасних підходів до роботи з людьми з психічними захворюваннями. Окрему увагу спікери приділили підвищенню обізнаності працівників соціальної сфери щодо роботи мультидисциплінарної команди в роботі з людьми з психічними захворюваннями, наглядно розповіли в своїх презентаціях про види соціальних (реабілітаційних) послуг, поділилися своєю думкою, ставленням, розкрили нові моделі та технології, які успішно впроваджені в роботу з підопічними в Білоцерківському психоневрологічному інтернаті. Презентації, представлені доповідачами на конференції, спричинили дискусії, в процесі яких спікери не лише відповідали на запитання, але й отримували корисні поради щодо подальшого пошуку актуальних питань в наданні послуг.

У рамках конференції також пройшли майстер-класи, підготовлені одразу чотирма фахівцями в сфері соціальної, трудової та культурно-дозвіллєвої діяльності закладу, в яких керівники презентували прийоми і методи технології кожен у своїй галузі, продемонструвавши слухачам і гостям конференції свій досвід і знання, що застосовуються в роботі з людьми з психічними захворюваннями.

Додати коментар