У Переяславі-Хмельницькому відбулись зустрічі з Представництвом Європейського Союзу

17 травня 2019 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні провела інформаційні зустрічі в Переяславі-Хмельницькому.

В рамках візиту Представництва ЄС до нашого міста відбулось дві зустрічі-презентації – спершу – на базі Переяслав-хмельницької гімназії для молоді, а згодом – в  міській раді для активістів та представників місцевого самоврядування.

Під час зустрічі з учнями учасники провели гру, мета якої в розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності молоді щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій, тощо

“Східне партнерство пропонує безліч можливостей для країн-членів: від Угод про асоціацію до конкретних програм для молоді, бізнесу, вчених, митців тощо.  За 10 років вдалося досягти масштабних речей: переорієнтувати українську економіку з пострадянських на європейські і світові ринки, а також закріпити євроінтеграційний напрямок зовнішньої політики України”- зазначив у своєму виступі на зустрічі в сесійній залі Переяслав-Хмельницької міської ради, учасник делегації Станіслав Корольков. 

Під час зустрічі було презентовано низку довгострокових програм т а проектів у сфері бізнесу, освіти, культури, можливостей для молоді та ін., в яких українці можуть брати участь щонайменше до 2020 року. Крім цього було розказано про інформаційні ресурси Представництва ЄС в Україні.

 

 

Додати коментар