У Переяславі відбувався Всеукраїнський фестиваль польотів на повітряних кулях

Із 8 по 12 травня у Переяславі відбувався Всеукраїнський фестиваль польотів на повітряних кулях, організований федерацією повітроплавання України. Президент федерації В’ячеслав Гардашник розповів:

– Уже вшосте переяславський фестиваль розпочинається «Польотом пам’яті»: екіпажі на теплових аеростатах вранці 9 травня при перельоті через Дніпро кладуть вінки та квіти на воду. Цього року, незважаючи на складні погодні умови, шість екіпажів пролетіли над Дніпром, причому майже в тих місцях, де в роки Другої світової війни проходило форсування. Стартували із села Гречаники, а приземлились в районі Малого Букрина.

У суботу та неділю відбулись фестивальні польоти із катанням переяславців та гостей міста на теплових аеростатах. Всі охочі могли записатись на політ біля готелю «Пектораль». Вартість вранішнього польоту на повітряній кулі у складі групи коштував 2500 гривень з однієї особи. Вечірній політ коштував на 200 гривень дорожче – 2700 гривень. Загалом у небі Переяслава на  кулях побувало близько 220 осіб.

Інф. «ВП»

Додати коментар