Заступники міського голови провели робочу зустріч із експертами Інституту громадянського суспільства

Інститут громадянського суспільства підвів підсумки результатів конкурсу проекту «Партнерство міських та сільських громад як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку».

Мета конкурсу – сформувати 25 партнерств, які стануть учасниками проекту та отримають консультаційно-організаційну підтримку експертів Інституту в підготовці мінімум одного-двох проектів, які можна буде подати на фінансування з ДФРР, державної програми регіонального розвитку та міжнародних донорських організацій.

Конкурс проходив у два етапи. Після першого етапу до короткого списку учасників проекту було відібрано 34 громад. Вони були запрошені на 2-денний семінар «Партнерство громад: нові можливості місцевого розвитку», в ході якого отримали необхідну для започаткування партнерств інформацію, здобули нові навики та змогли під час роботи в групах змоделювати партнерства, зробити перші спроби розробити спільні проекти.

За результатами обговорення конкурсною комісією у складі експертів Інституту та представника від Програми «U-LEAD з Європою», було відібрано 26 партнерств.

Список громад-переможців був затверджений Програмою «U-LEAD з Європою». До цього списку потрапила і Дівичківська ОТГ та Переяслав-Хмельницька міська рада.

Критеріями оцінки у відборі, в першу чергу, були наявність меморандумів про співробітництво, попередньо розроблені спільні проекти та наявність в суміжних територіях ОТГ, чи ведення переговорів щодо створення ОТГ.

Як один із визначальних чинників було також враховано готовність громад до співпраці в проекті, а також готовність місцевої влади до співробітництва.

Минулої суботи експерти Інституту Громадянського Суспільства/Civil Society Institute Маркіян Дацишин Markiyan Dacyshyn та Олександр Сергієнко перебували з робочою поїздкою в нашому місті.

У планах експертів ознайомитися із станом справ на місці, оцінити ресурси, сформувати робочу групу проекту та провести перші консультації щодо розробки проекту партнерства.

 Представники громад-переможців завдяки участі в проекті зможуть підвищити свої знання, навики та вміння, розробити як мінімум один спільний розвитковий проект, навчитися меншими зусиллями вирішувати більші проблеми. Інститут же докладе всіх зусиль, щоб кожне з цих партнерств написало свою історію успіху.

Додамо, що у зустрічі також взяли участь заступники міського голови Валентина Губенко і Наталія Устич, головний спеціаліст з регіонального розвитку сільської ради Тетяна Андросенко (Дівички), представники відділу освіти міста та ін.

Проект «Партнерство міських та сільських громад як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку»  здійснюється за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Додати коментар