Нове поповнення Великдень відзначатиме у війську

22 квітня, Переяславщина проводжала до лав збройних сил України чотирнадцять своїх найкращих представників. Шестеро новобранців призвано з міста, восьмеро з району. Військовий комісар Андрій Конон розповів, що це перший весняний призов. Працівники військкомату оформлюючи призовників врахували їх побажання, як із місцем служби так і з родом військ.  Майбутні воїни запевняли, що до війська йдуть добровільно. Зокрема Ігор Кондусь, 22 роки, із Мазінок розповів, що після завершення строкової служби має намір підписати контракт:

– Я закінчив Переяслав-Хмельницький університет, за спеціальністю психолог. Хочу пов’язати своє подальше життя із військом.

Андрія Захарченк, 19 років, до війська проводжав батько, який два роки воював в АТО. Петра Бражника, 23 роки, із Греблі разом із батьками приїхали проводжати чимало друзів. Його мама розповіла, що вчора увечері коли збирала речі сина в дорожню сумку то розплакалась. А заспокоїла її свекруха пообіцявши, що обов’язково помолиться за всіх новобранців тож все буде добре.

Привітати майбутніх воїнів прийшов міський голова Тарас Костін. Він побажав хлопцям гарної служби та швидкого повернення додому. Також вручив невеличкі подарунки. Настоятель церкви святого Володимира отець Іоан прочитав молитву та окропив свяченою водою новобранців. Невеличку святкову програму для майбутніх воїнів та їх батьків підготували спеціалісти міського відділу культури.

По завершенні урочистостей рідні давши останні настанови, провели новобранців до автобуса. І тут при розставанні сльози з’явились на лише на очах у мам. Скупу чоловічу сльозу тайком витирали й чоловіки.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

 

Додати коментар