Відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку міста Переяслава-Хмельницького на період 2019-2024 роки

18 квітня у будинку місцевого самоврядування відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку міста Переяслава-Хмельницького на період 2019-2024 роки.

У порядку денному засідання:

  1. Звернення міського голови до учасників робочої групи щодо розробки Стратегічного плану розвитку міста до 2024 року.
  2. Ознайомлення з розпорядженням міського голови «Про затвердження Положення та складу робочої групи з розробки стратегічного плану розвитку міста Переяслава-Хмельницького на період 2019-2024 років.
  3. Методологія розробки стратегічного плану.
  4. Затвердження етапів та часових рамок (календарного плану) розробки стратегічного плану.
  5. Склад підгруп по напрямках розвитку міста, призначення відповідальних по підготовці інформації.
  6. Розгляд/погодження/затвердження анкети для проведення опитування громади.
  7. Обговорення реалізації проекту по реконструкції вуличного освітлення шляхом впровадження LED-освітлення в місті Переяславі-Хмельницькому завдяки співпраці з проектом НЕФКО.

Розпочав засідання міський голова Тарас Костін, який у своєму зверненні до учасників заходу наголосив на важливості наявності стратегічного плану розвитку Переяслава.

Заступник міського голови Наталія Устич ознайомила присутніх із затвердженим Положенням та складом робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку міста Переяслава-Хмельницького на період 2019-2024 роки і повідомила, що попередньо було розроблено проект технічного завдання з розробки Стратегічного плану розвитку міста, яке передбачає 9 етапів.

На цьому ж засіданні було затверджено і  календарний план виконання вищезазначених етапів та затверджено робочу підгрупу (ядро) у складі 6 осіб, яка буде формувати профіль міста: начальник відділу економіки та зовнішніх зв’язків Василь Гайдак, головний спеціаліст відділу підприємництва та споживчого ринку Анна Тараненко, голова громадської ініціативи «Корінь нації» Микола Богатир, начальник відділу культури і туризму Антоніна Курченко, начальник відділу з питань фізичної культури, молоді і спорту Валерій Мільгевський, начальник управління  капітального будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування, земельних відносин Олена  Шосталь. Також було розглянуто та затверджено анкету для проведення опитування мешканців міста – через офіційний сайт міської ради, соцмережі та шляхом наручної передачі анкет.

Останнім учасники засідання обговорили питання реалізації проекту по реконструкції вуличного освітлення шляхом впровадження LED-освітлення в місті Переяславі-Хмельницькому завдяки співпраці з проектом НЕФКО.

Наталія Устич: «Ще минулого року було проведено обстеження вулиць нашого міста. За результатами обстеження було встановлено:

  • загальна довжина мереж освітлення міста становить 138 км,
  • загальна довжина мереж освітлення міста, що підлягають модернізації становить 15 км,
  • загальна кількість точко освітлення – 3663 шт.,
  • загальна кількість точок освітлення, які потребують заміни – 1210 шт.,
  • 20 шаф керування, які потребують модернізації.

Проект включає реконструкцію вуличного освітлення на 15 центральних вулицях міста: Богдана Хмельницького, Героїв Дніпра, Новокиївське шосе, Покровська, пр-т Червоноармійців, Соборна, Сковороди, Шкільна, Шевченка, Ярмаркова, Гімназійна, Мазепи, Можайська, Небесної Сотні, Михайла Грушевського.

Даний проект дозволить освітити вулиці міста згідно всіх вимог та стандартів у вечірній та нічний час, що підвищить безпеку міста.

Проект передбачає реконструкцію системи вуличного освітлення, включаючи встановлення 1 055 нових світлодіодних світильників замість існуючих світильників з ртутними лампами, замінити 70 опор, доставити 194 нові опори, там де потрібно до освітити місто, а також впровадження системи дистанційного керування.

Ліхтарі. які на даний час освітлюють місто будуть використані для того, щоб освітити віддалені мікрорайони міста, де освітлення відсутнє взагалі…

Розмір запозичення становить 14 454 тис. грн., строк запозичення до 5 років, відсотки за користування запозиченням становлять 3% річних…»

Голова Енергетичної агенції «Альтернатива» Сергій Льовкін додав:

«…Щодо економії: передбачено 5 типів потужних ліхтарів в залежності від ширини вулиці, від відстані між опорами, висоти підвіски. Сам проект передбачає в собі генпідряд на умовах «під ключ». Організація, яки переможе, спочатку зробить технічний проект, потім проектно-кошторисну документацію і Держбуд експертиза. Попередньо заплановано встановити світильники 140 Вт – 250 шт., 107 Вт – 303 шт., 60 Вт – 321 шт., 50 Вт – 44 шт., 40 Вт – 137 шт. Це орієнтовні дані  в процесі проектування можуть мінятися. Середня вартість одного ліхтаря залежить від потужності. Орієнтовно світильник потужністю 140 Вт – 8250 грн/шт., 107 Вт – 7590 грн/шт., 40 Вт, 50 Вт, 60 Вт – 5940 грн./шт…

Уже є розроблений часовий графік впровадження проекту. Якщо все буде йти по плану і на квітневому засіданні сесії депутати приймуть рішення про залучення кредиту, по закінченню всіх бюрократичних процедур вже у вересні 2019 року ми вже вийдемо на початок реалізації проекту. Якщо тендер виграє досвідчена організація, то поставити 1055 ліхтарів займе 2-3 місяці…»

Учасники засідання, отримавши компетентні відповіді на свої питання, погодилися із необхідністю  реалізації проекту по реконструкції вуличного освітлення шляхом впровадження LED-освітлення в нашому місті.

Фінальна версія 190207_iC_NEFCO_BP_Khmelnytsky

Додати коментар