Сковородинівці переглянуть документальну стрічку «Міф» разом з її режисером та бійцями ДУК

В історії існують випадки, коли людина маючи все, готова ризикнути заради вищого блага – волі своєї нації, держави. Саме такою людиною був Василь Сліпак – всесвітньо відомий оперний співак, соліст Паризької національної опери, що мав визнання і достаток. Та цього було замало, і від початку Революції Гідності він активно долучився до українського національно-визвольного руху проти російської агресії. З травня 2015-го пішов добровольцем на фронт у складі ДУК «Правий Сектор» і отримав позивний «Міф» в честь Мефістофеля. Воював в районі Донецького аеропорту, Авдіївки. Після поранення повернувся на фронт у с. Водяне, а з жовтня повернувся до Парижу. Втретє, поїхав на Донбас 18 червня 2016 року, а 29 червня загинув від кулі снайпера, врятувавши своїх побратимів…

24 квітня 2019 року о 11:00 в актовій залі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди» відбудеться показ фільму «Міф», присвячений пам’яті українського воїна-добровольця, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ст. та «Золота Зірка» Василя Сліпака, знятий режисерами Іваном Яснієм та Леонідом Кантером.

Крім показу фільму, ви зможете безпосередньо поспілкуватися з режисером Іваном Яснієм та бійцями Добровольчого Українського Корпусу.

Показ стрічки відбудеться завдяки співпраці Наукового товариства університету та місцевого осередку «Правого сектору».

Вхід вільний.

Додати коментар