«Зробимо Переяслав чистішим». Акція стартувала в Трубайлівці

31 березня жителі кутка Слобода мікрорайону Трубайлівка (він розміщується майже в самому кінці вулиці Героїв Дніпра) відразу після відвідання виборчої дільниці дружно вийшли на прибирання узбіч вулиці від мосту через річку Карань до Дніпра. Жителька Лариса Глоба, 46 років, розповіла:

– Минулого року, відзначаючи свято Зеленої неділі, усім кутком вирішили, що маємо доглядати територію, на якій проживаємо. Раз ми хочемо в Європу, і нам хочеться жити за європейськими стандартами, то давайте якось підтримувати ці стандарти. Нам уже набридло жити серед сміття. Ось сьогодні ми з сусідами надумали вийти на суботник та прибрати частину вулиці. Нехай першого разу нас вийшло небагато – всього 12 осіб, та я думаю, що згодом нас буде більше. Хочемо, аби нашу ініціативу підтримали і на інших вулицях нашого міста. Так би мовити, передаємо естафету далі – зробимо Переяслав чистішим!

 Пенсіонерка Галина Кузькова завзято працювала нарівні з усіма. Лариса Глоба розповіла, що баба Галя уже протягом багатьох років щодня прибирає на автобусній зупинці.

– Вона неподалік нашого двору, і її постійно зі своєї ініціативи прибирала моя мама, а коли вона померла, то тепер я доглядаю за чистотою на зупинці, – сказала жінка.

Загалом за три години прибирання зібрали гуртом більше 20 мішків із пластиком, склом, бляшанками, папером та поліетиленовими пакетами. Кілька чоловіків вирубували чагарник та складали гілля на узбіччя дороги.

– Я домовилась, що гілля найближчим часом вивезуть працівники цеху благоустрою, а мішки зі сміттям має забрати «Переяслав Буд», – запевнила Лариса Глоба.

Після роботи всі разом зібрались на кутку біля великого чану із юшкою, яку почали варити ще до початку роботи:

– Разом гарно попрацювали, гарно й відпочинемо.

У понеділок по обіді зателефонувала Лариса Глоба і повідомила, що мішки із сміттям «Переяслав Буд» уже забрав.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар