Філфак відзначив 33-річчя з дня заснування

26 березня філологічний факультет переяславського університету відзначив особливе свято – 33-річчя з дня заснування. Викладачі та студенти факультету зібралися в актовій залі головного корпусу (як відомо, корпус філфаку – у сьомій школі), де подивилися концерт. А перед цим всім викладачам вручили подяки.

На вході до залу розмістили різноманітні творчі доробки студентів до свята, зокрема, фотозону та виставку малюнків першокурсниці Аліни Зубцової. Також всі охочі брали собі печиво із листом-передбаченням та лотерейні номерки, розіграш відбувся під час самого концерту. Призи – флаєри на вечірку в НЦК «Зустріч» та білети до кінотеатру «3D cinema». Щасливчиків виявилося немало – близько десяти із понад ста учасників. Ще була скринька для пожертв на армію.

Оксана Свириденко

Декан факультету Оксана Свириденко привітала всіх:

– На це свято чекав кожен із нас. Передусім, мабуть, студенти, бо сьогодні в них незапланований вихідний. Звичайно, 33 роки – це ще зовсім-зовсім мало, бо колись же буде і 100, і 200. Але в той же час це й чимало, адже вдвічі більше ніж вік першокурсника. Я пишаюся філологічним факультетом. На сьогодні це сучасний потужний науково-освітній центр, з розвитком творчого мислення, застосуванням новітніх педагогічних технологій, а також міжнародної співпраці.

Для глядачів виступали студенти-філологи: дівочий колектив «Mix up» виконав два запальні сучасні танці, Вікторія Вигівська заспівала «Grenade», Максим Ємець – під гітару «Perfect», Роман Бондаренко – «Недописана книга», а Аліна Набухотна – «Експеримент», Катерина Тимченко проникливо прочитала вірш англійською, а Поліна Борисова – авторський вірш «Придет весна…». Першокурсники підготували кумедну сценку про вчительку української мови на уроці фізкультури. Студентка фінансово-гуманітарного факультету Анна Пшенична виконала пісню «Я – філолог», добряче розвеселила публіку, адже переробила її з популярного хіта Валентина Стрикала. Приїхала на свято і відома на Переяславщині співачка Єлизавета Маслюкова, вона, окрім того, що навчається у київському інституті музики ім. Глієра, є також студенткою філологічного факультету нашого університету. Підсумували концертну програму гімном філфаку (слова Тетяни Гребіневич, музика Сергія Кожевнікова), який виконала Тетяна Гребіневич. Всі у залі в цей момент піднялися зі своїх місць і аплодували.

У центрі – Катерина Чорниш

Після урочистостей журналіст «Вісника» поцікавився у першокурсників, чому вони обрали саме філологічний факультет. Переяславка Катерина Чорниш, яка навчається на перекладача, відповіла:

– Спочатку думала вступати в академію прикордонної служби в Хмельницькому, але батьки не пустили, бо далеко. Мені необхідні іноземні мови, щоб згодом стати стюардесою. Звичайно ж, на філфаці важкувато вчитися. Але якщо відразу взятися за це серйозно, то згодом стає простіше, бо входиш у певний ритм. У мене хороші оцінки, але стипендії немає, бо на контракті. Спеціальність перекладача у нашому університеті платна, вона функціонує лише другий рік. А студентське життя у мене дуже яскраве. Я у культмасовому відділі студради. Завжди займалася танцями, і от зявилася нагода самореалізуватися в університеті. У колективі «Mix up» зібрала своїх одногрупниць, готуємо танцювальні номери до різноманітних свят.

Сценка від першокурсників

Сергій Вольський із Переяслава також розглядав не один варіант місця навчання:

– Завжди мріяв вивчити німецьку і поїхати в Німеччину навчатися. Тому я й тут. Думав ще вступити в Київський університет культури на фотохудожника, але не склалося. У родині сказали, що це не робота. Але для себе фотографією трохи займаюся. Ось наприклад, на прохання факультету знімаю сьогоднішнє свято. Мені дуже подобається тут навчатися: викладачі приємні, зі всіма можна знайти спільну мову, дають якісні знання. Звичайно, ще один плюс, що на факультеті дуже багато дівчат. Нас у групі 21, лише четверо хлопців. Проте в мене є кохана дівчина, з нею познайомилися ще до мого вступу.

Віталій Усик (“Вісник Переяславщини”)

Гімн філологічного факультету виконала Тетяна

Додати коментар