У місті відбулися урочистості до Дня українського добровольця (Фото)

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. В цей день у 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. І це свято не лише окремої групи людей, яка пройшла через добровольчі батальйони. Це – день вшанування Українського Лицарського Духу, вшанування Синів і Дочок України, які відчули себе відповідальними за долю свого народу. Всіх тих, хто не злякався, хто взяв в руки зброю, хто віддавав себе, свої сили, життя та своє майно задля своєї країни. Добровольчі батальйони «Донбас», «Азов», «Правий сектор», «Дніпро», «Шахтарськ» разом із окремими підрозділами ЗСУ прийняли на себе перші штурми біля Іловайська.

Сьогодні у залі засідань міської ради з нагоди Дня українського добровольця відбулися урочистості. До присутніх – старшокласників міських шкіл та учнів ліцею-інтернату «Патріот» звернулися заступник міського голови Валентина Губенко; заступник військового комісара з територіальної оборони, майор Федір Гуленко та волонтери, члени ГО «Серця Переяславщини» Людмила Вакарашу та Інна Марченко.

Тематичні номери для заходу підготували юні зірочки ЗОШ №5: Надія Томчук, ансамбль «Мрія» вокальної студії «Зорецвіт» та вокально-хорова студія «Імпульс».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів, які віддали життя за спокій та мир в Україні  і переглянули відеоролик про добровольчі батальйони.

 

 

Додати коментар