ЛЕКЦІЯ У ЛІЦЕЇ-ІНТЕРНАТІ «ПАТРІОТ»

11 березня учням 8-го класу КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» завідувачем НДВ історичного краєзнавства к.і.н. Нагайком Т.Ю. було прочитано лекцію на тему: «Переяслав: міфи, ідеологія, історична пам’ять». З метою патріотичного виховання молодого покоління слухачам було доведено інформацію про основні віхи історичного минулого нашої держави та міста Переяслава-Хмельницького зокрема.

На конкретних історичних прикладах слухачам було продемонстровано роль та значення Переяслава, як важливого політико-адміністративного центру у давньоруський час та за козацької доби. Доповідач зауважив на значенні окремих історичних постатей, що справили визначний вплив на розвиток української державності та їх зв’язок з історією міста.

Учням було вказано на значення низки історичних подій та проаналізовано їх вплив на сучасну ситуацію в Україні. Доповідь мала візуальний супровід (20 слайдів), завдяки чому наочно проілюстровано сегменти зовнішнього ідеологічного впливу на свідомість українців. Лекція завершилася окресленням проблем історичної пам’яті у контексті формування національної ідентичності в сучасному суспільстві, зокрема серед підростаючого покоління.

Лектор висловлює подяку за співпрацю заступнику директора з навчальної роботи Гром Н.О. за запрошення та можливість поспілкуватися з вихованцями закладу.

Інф. НДВ історичного краєзнавства.

Фото Родіона Савінова.

Додати коментар