«Зараз Шевченко відкривається по-новому»

5 березня у читальній залі бібліотеки переяславського педуніверситету відбулася година спілкування «Арт-простір. На каву з Шевченком». Подібні заходи доволі часто проводять у нашому виші в рамках проекту «Університетські зустрічі».

Ведучий Олександр Молоткін розповів про Шевченка і Переяслав: нагадав окремі сторінки історії міста, пов’язані з Кобзарем. Також відбулася презентація персональної виставки «Мальовничий Переяслав» члена Національної спілки художників України, старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Романа Мотузка. Як відомо, його картини були представлені у багатьох країнах світу. Твори мають власну філософію – це пейзажі України, її природа, кожна картина має особливу історію виникнення та наповнення.

– Чільне місце у моєму світобаченні відіграли і художні, і мистецькі твори Шевченка, – зазначив Роман Мотузок. – А зараз, у цей непростий час, глибина творів Тараса Григоровича, його художній задум відкриваються по-новому, його мистецтво надихає. Саме в нашому місті цей вплив Шевченка відчувається особливо сильно.

Наприкінці відбулося спілкування між студентами та викладачами на тему «Передзвін поколінь. Роздуми про Україну». На свято також були запрошені учні 7-9 класів ЗОШ №1, які цікавляться образотворчим мистецтвом. Їх дуже надихнули як картини Романа Мотузка, так і творча атмосфера зустрічі.

Ніна Гриценко, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №1

Додати коментар