Відбулася щотижнева апаратна нарада

4 березня міський голова Тарас Костін провів апаратну нараду за участю заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь і відділів міськвиконкому, під час якої привітав іменинників тижня, що минув, підсумував події, які відбулися в Переяславі та озвучив план заходів на найближчий період.

На апаратній нараді були обговорені актуальні питання життя міста, які стосувалися житлово-комунальної, культурної  і соціальної сфери, економіки.

Тарас Костін повідомив присутніх про робочий візит до нашого міста Президента України Петра Порошенка та його участь у Всеукраїнському молодіжному форумі «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС», який відбувся 25 лютого на базі місцевого педагогічного університету. На форумі були присутні: глава європейської місії в Україні Хюг Мінгареллі, губернатор Київщини Олександр Терещук, голова заступник голови обласної організації БПП «Солідарність» Віталій Ярема, заступники, керівники структурних підрозділів міської ради та райдержадміністрації, представники громадських організацій, студентська молодь Переяславщини. 

26 лютого у Гостинному домі «Покровський», за ініціативи релігійної громади міста,  відбувся  другий за ліком Молитовний сніданок Переяславщини. У заході взяли участь уповноважений Президента України Микола Кулеба, помічник народного депутата України  Павла Унгуряна, міський голова Тарас Костін,  його заступники, керівництво  району, очільники новостворених ОТГ, депутати міської ради, представники усіх церковних конфесій Переяслава-Хмельницького та громадських організацій, структурних підрозділів виконавчого комітету, міської ради та райдержадміністрації, силових структур та учасники АТО. Присутні спільно молились за мир в Україні, також спільна молитва відбулася за сім’ї та дітей, адже 2019 рік в Україні оголошено  роком сім’ї.

28 лютого відбулася сесія міської ради, на якій було розглянутопитання важливі для життєдіяльності міста та прийнято по них відповідні рішення.

У місті тривають роботи з будівництва пам’ятника учасникам АТО Переяславщини.

1 березня відбувся мітинг пам’яті класика єврейської літератури Шолом-Алейхема. Як було озвучено у ході наради – є ініціатива увічнити пам’ять про видатного земляка шляхом встановлення його пам’ятника в одному із скверів міста.

2019 рік у місті оголошено роком спорту. Міський голова дав доручення начальнику відділу освіти Петру Ярмоленку контролювати стан підготовки та проведення ремонту спортивного залу ЗОШ №7, а начальнику відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Валерію Мільгевському активно організовувати та проводити спортивні змагання.

Минулих вихідних сталося задимлення у будинку за №10 по вул. Набережній. Як повідомив представник рятувальної служби, пожежники оперативно виявили причину загорання – відбулося коротке замикання електромережі – почала диміти комп’ютерна техніка на 9 поверсі багатоквартирного будинку. Пожежу було оперативно ліквідовано, постраждалих немає.

У соціальних мережах з’явилася інформація про нове стихійне сміттєзвалище, яке знаходиться на одній з орендованих ділянок та становить екологічну небезпеку. Керівник відділу НС та ЦЗН Сергій Мартинов перевірив на місці дану інформацію і вона не підтвердилася. Проте усі необхідні заходи щодо ліквідації цього сміттєзвалища будуть вжиті.

Міський голова дав доручення продовжити роботу з виявлення та легалізації осіб, які ведуть незаконну підприємницьку діяльність та використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням. Це дасть змогу збільшити надходження податків до місцевого бюджету. Також наголосив на необхідності прискорення робіт з виготовлення документації на земельні ділянки для майбутнього притулку для безпритульних тварин та міських парків і скверів.

Секретар ради Петро Бочарін повідомив, що відбулося сесійне засідання і усі рішення будуть найближчим часом оприлюднені на сайті міської ради.

Начальник відділу культури і туризму Антоніна Курченко повідомила присутніх про заходи, які відбудуться в місті цього тижня.

 

Додати коментар