У Музеї Заповіту Т.Г. Шевченка відбувся майстер-клас

28 лютого у Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка відбувся майстер-клас по виготовленню намистин із соломки під керівництвом досвідченого педагога, керівника гуртка «Дизайн композицій» Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді м. Переяслав-Хмельницького Буторіної Тетяни Миколаївни.

Природа – чудова майстерня. В руках умільця все перетворюється в незвичайні вироби, відкривається вічна її краса. Будь-яка робота з природним матеріалом не тільки захоплююча, але і пізнавальна. Природа дає можливість дитині розвивати власні творчі здібності, вона долучається до естетичного сприйняття.

Одним з найбільш дешевих природних матеріалів є соломка. Робота з соломкою дуже цікава і захоплююча. Немає межі фантазії і творчості. Кожен раз хочеться придумати щось нове, цікаве і незвичайне. Композиції з них виходять дуже яскраві, красиві і довговічні.

Роботи зі створення композицій з соломки розширюють уявлення дітей про навколишній світ, сприяють запам’ятовуванню фарб, форм і властивостей даного матеріалу. Привчають до акуратності і уважності в процесі роботи.

Захоплюючий, творчий характер такого виду діяльності сприяє розумовому розвитку дитини, впливає на формування його мислення та уваги. У цій праці завжди є новизна, пошук, можливість домагатися більш досконалих результатів.

Вихованці гуртка «Дизайн композицій» заготовили для проведення майстер-класу матеріал із золотистої пшениці для соломоплетіння. Намисто виготовлялося зі смужок соломки без застосування клею. Природньо, естетично, креативно. Намисто прикрасить ваш одяг, підкреслить стиль. Грамотою НІЕЗ «Переяслав» була нагороджена Буторіна Тетяна Миколаївна, керівник гуртка «Дизайн композицій» Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді м. Переяслава-Хмельницького за високий професіоналізм, креативний підхід до реалізації творчих здібностей вихованців гуртка під час проведення майстер-класу з виготовлення намистин із соломи у Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка.Дякуємо за сумлінну працю на майстер-класі  Довгій Олександрі, Морозюк Вероніці, Євенок Альбіні, Биковець Вікторії, Яковенко Валерії, Нечипоренко Діані, Литовченко Владиславі, Слюсар Марії, Шпитальовій Анастасії, Шостак Анастасії, Михно Ярині та всім присутнім.Чекаємо на проведення різноманітних майстер-класів у стінах рідного музею!   

Завідувач НДВ«Музей Заповіту Т. Г. Шевченка»                           Кухарєва Н.М.

Додати коментар