У місті викрали прапор, який підняли на підтримку полонених моряків. Зловмисників вже шукають (Відео)

Цієї ночі із флагштока, який знаходиться на центральній площі Переяслава, молодик спочатку грубо зірвав, а згодом і викрав прапор Військово-морських сил ЗСУ, який ще на початку грудня 2018 року було вивішено на підтримку українських  полонених моряків, бранців РФ.

Хто і для чого викрав прапор, поки-що невідомо. Утім, як відбулося це злодіяння – знаємо. Камера відеоспостереження, встановлена на центральній площі міста, зафіксувала цей епізод. На відео видно, що приблизно о 23.15, 28 грудня, група молодих людей – троє  хлопців і дві дівчини, прямуючи центральною площею міста в бік парку, не змогли пройти повз флагштока на якому майоріли прапор міста та прапор ВМС України.

Спочатку один хлопець із цього гурту, підійшовши до флагштока, починає спускати прапор міста, але оскільки це йому відразу не вдається, на підмогу товаришу підійшов ще один молодик із цієї компанії і вони вже вдвох намагалися спустити прапор. Оскільки спроба не увінчалася успіхом, то один із них почав смикати інший прапор – ВМС України, він піддався легше. А от зняти хлопцю його не вдалося, тож, грубо сіпнувши рукою, він його зірвав. Увесь час за цими мастаками спостерігали їхні компаньйони, вочевидь, піддобрюючи їхні дії. На викрадення прапору пішло кілька хвилин, після чого молодик, який зірвав прапор, переможно тримаючи прапор поперед себе зник з поля зору камер відеоспостереження.

Немає меж обуренню і особистій образі за дії молодих людей, які пішли на такий ганебний крок у час, коли кращі сини нації  на сході нашої Батьківщини гинуть за право підняти прапор рідної держави над захопленими окупантами українськими територіями.

«Наруга над прапором, що є символом міста чи прапором, який свідчить про підтримку наших хлопців, бранців Кремля  – це прояв крайньої неповаги і до батьків, і до себе, і до своєї країни. Дії парубків, які це вчинили, і їхніх друзів, які їх підтримали, свідчать про їх  ставлення до моральних норм та людських цінностей. Звертаємося до всіх небайдужих жителів нашого міста із проханням уважно переглянути відео та впізнати представників цієї компанії…» –  наголошує міський голова Тарас Костін.

Очільник міста офіційно звернувся до правоохоронців, щоб вони знайшли винних, адже неприпустимо, щоб ці дії залишилися безкарними. На сході така байдужість уже породила колись “русскую весну”, яка не минулася безслідно для жодної родини нашої Батьківщини.

А може, біда в тому, що в молодих людей аж надто приспане почуття національної свідомості?  От над його пробудженням вже треба працювати сьогодні усім разом – батькам, вчителям та громаді, щоб надалі уникати таких прикрих та недостойних вчинків нашої молоді, за якою, як відомо, майбутнє… мирне, безхмарне і толерантне.

Додати коментар