Відбувся VІІ фестиваль «Скарби родинної творчості»

Різножанровий фестиваль «Скарби родинної творчості» в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького уже всьоме об`єднав педагогів, вихованців та їх батьків спільною метою – підтримувати і розвивати творчість дитини.
70 творчих родин стали учасниками цього дійства. Найбільше учасників у хореографічній студії «Перлина» та акробатично-хореограічній студії «Фантазія»: хореографічні композиції «Весняний подих», «Велике серце», «Енерджі денс» (хореографічна студія «Перлина», керівник Ірина Марченко), «Молитва» і «Ми щаслива родина» (акробатично-хореографічна студія «Фантазія», керівник Анна Наконечна). Батьки разом зі своїми дітьми впродовж місяця ретельно готувалися до виступів (у деяких це був перший виступ на сцені!), підбирали костюми, готували атрибути та, найголовніше! – відпрацювання рухів. Відпочиваючи після інтенсивних тренувань, батьки зазначали, що ніколи не думали, скільки праці потребує підготовка 3-4-хвилинного виступу, який вони звикли бачити тільки в ролі глядачів. 
Вражали своїми виступами і родини вихованців вокальної студії «Акорд», керівник Анна Сахно. Театралізоване виконання дитячих пісень «Мама є у всіх» та «Мур-гламур» показали готовність батьків до експериментів та здатність дивувати оточуючих. А веселі та повчальні «Коломийки» ніби зробили короткий огляд буднів кожної родини з її клопотами , досягненнями та труднощами, але любов, взаємоповага, гумор та взаєморозуміння допомагають долати любі перешкоди.
Перше в історії фестивалю «Родинне дефіле» показало присутнім результати спільних занять декоративно-ужитковим та образотворчим мистецтвом: казкові розписи на сукнях та сорочках (гурток «Ми малюємо світ, керівник Тетяна Трухан та студія образотворчого мистецтва ««ARTDAY», керівник Марія Губар), бісерні прикраси (гурток бісероплетіння «Сувенір», керівник Світлана Кондратенко), декоративні віночки із паперу (гурток «Паперопластика» керівник Ніна Залевська), рукотворні мережива (гурток «Майстриня», керівник Лідія Висовень), власноруч пошиті аксесуари із тканини (гурток «Крій та шиття», керівник Людмила Щава) та народні прикраси із соломки (гурток «Дизайн композицій», керівник Тетяна Буторіна).
Велику вдячність за підтримку ініціативи педагогів та творчості своїх дітей висловили у своїх виступах заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко. 
Директор БХТДЮМ Ніна Товкун наголосила, що фестиваль «Скарби родинної творчості» дає змогу згуртовувати сім’ї, покращувати атмосферу взаєморозуміння та підтримки один одного як в сім’ях, так і в Будинку художньої творчості. А свято вкотре продемонструвало: ми всі – родина, в якої є спільна домівка – БХТДЮМ!
Смачні торти, від міської ради, які вручили учасникам фестивалю заступник міського голови Валентина Губенко та начальник служби у справах дітей та сім`ї Катерина Лой стали ще одним подарунком творчим родинам.
Але найголовнішим подарунком для усіх була насолода від творчості, гармонійної взаємодії між педагогами, вихованцями та батьками!


Додати коментар